Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο μεγάλος τελικός Μπαρτσελόνα vs Μαν. Γιουνάιτεντ LIVE στο NewsIt

Δύο κορυφαίες ομάδες τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ (21:45 / NewsIt / ΝΕΤ), στον τελικό του Γουέμπλεϊ, με μοναδικό στόχο να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη και να προσθέσουν το τέταρτο αστέρι στην φανέλα τους. Δείτε όλα τα γκολ από τους τελικούς των κυπ. Πρωταθλητριών και των Τσάμπιονς Λιγκ.

Έφτασε η ώρα για το μεγαλύτερο ματς της φετινής σεζόν, την… μητέρα των μαχών, τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεκάδες πρωταθλητές από όλη την Ευρώπη ξεκίνησαν το μακρινό ταξίδι τους από τον Ιούλιο για να ξεχωρίσουν οι δύο κορυφαίοι σύλλογοι…

Μπαρτσελόνα και Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, δυο πρωταθλήτριες στις χώρες τους, κοντράρονται στο. ναό του ποδοσφαίρου, το Γουέμπλεϊ, εκεί που αμφότερες κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους, έχοντας στόχο να φτάσουν στο πολυπόθητο τέταρτο.
Δυο ομάδες με τεράστια ευρωπαϊκή ιστορία, που “σκούπισαν” στο διάβα τους προς τον τελικό κάθε αντίπαλο και πλέον θα πρέπει να. εξοντώσουν η μια την άλλη με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος από τους δυο αυτούς μεγάλους Ευρωπαϊκούς συλλόγους μπορεί να καθίσει στην κορυφή του. Ολύμπου. Η λαμπερή Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, των Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Πικέ και Πουγιόλ που παίζουν ποδόσφαιρο… πλέι στέισον; Ή μήπως η πάντα αξιόπιστη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της “αλεπούς των πάγκων” σερ Άλεξ Φέργκιουσον και των Ρούνει, Γκίγκς, Ερνάντεζ, Φαν ντερ Σααρ και Σκόουλς;
Η «Μπάρτσα» έχει συναντήσει τη Γιουνάιτεντ δέκα φορές με το ρεκόρ να είναι ισορροπημένο (3-4-3) ενώ είναι αξιοσημείωτο πως καμία από τις δυο ομάδες δεν πέτυχε δυο κολλητές νίκες. Η Μπαρτσελόνα επικράτησε στον τελικό του 2009 στη Ρώμη ενώ η Μάντσεστερ την είχε κερδίσει στο Ρότερνταμ στον τελικό του Κυπελλούχων το 1991. Μάλιστα αυτή η νίκη πριν 20 ολόκληρα χρόνια έφερε στον Φέργκιουσον το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη Γιουνάιτεντ.
Οι Καταλανοί έχουν εκτός έδρας ρεκόρ κόντρα σε Αγγλικές ομάδες 6-8-13 ενώ σε ότι αφορά ματς που έγιναν στο Λονδίνο 2-3-4. Συνολικά και ανεξάρτητα από έδρα μετράει 23-18-16.
Τόσο οι “μπλαουγκράνα”, όσο και οι “κόκκινοι διάβολοι” βρίσκονται επάξια στον τελικό, μιας και έπαιξαν το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η Γιουνάιτεντ με την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, που δέχεται ένα γκολ κάθε τρεις αγώνες, αντιμετωπίζει την καλύτερη επίθεση με μέσο όρο 2.25 γκολ ανά παιχνίδι. Το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στον κόσμο (Φέρντιναντ-Βίντιτς) εναντίον της τριπλέτας (Μέσι-Βίγια-Πέδρο) που βγάζει… φωτιές.
Ας απολαύσουμε λοιπόν αυτή την… ποδοσφαιρική πανδαισία και ας δούμε τα αστέρια των δυο αυτών ομάδων να “λάμπουν” στο χορτάρι του ιστορικού Γουέμπλεϊ.
 
Πιθανές Ενδεκάδες:
Μπαρτσελόνα: Bαλντέζ; Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Πουγιόλ; Μπούσκετς, Ινιέστα, Τσάβι; Βίγια, Πέδρο, Μέσι
Μαν. Γιουνάιτεντ: Φαν ντερ Σάαρ; Ο’Σι, Φέρντιναρντ, Βίνιτς; Κάρικ, Φλετσερ, Γκιγκς(Νάνι), Παρκ, Βαλένσια; Ρούνεϊ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε