Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Σπόρτινγκ: “Τραγωδία” 90 λεπτών! Ο Πάρντο “έσβησε” το διασυρμό

Ολυμπιακός - Σπόρτινγκ

– “Μαγική εικόνα στο “Γ. Καραϊσκάκης” εκεί όπου ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο φινάλε της αναμέτρησης με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το διασυρμό
– Ήττα για τους “ερυθρόλευκους” με 3-2 στην πρεμιέρα του Champions League, σε μια τραγική βραδιά
– Τρία δοκάρια και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες για τους Πορτογάλους, που βρήκαν μπροστά τους έναν απίστευτο Καπίνο
– Από το 3-0 του ημιχρόνου, το σκορ… μαζεύτηκε με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, με τα γκολ του Πάρντο

Ήττα, αλλά τουλάχιστον γλίτωσε μια “μαύρη σελίδα” στην ευρωπαϊκή του ιστορία! Ο Ολυμπιακός είχε φανταστεί ένα… πάρτι μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στην φετινή του πρεμιέρα στο Champions League με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά τελικά είχε “κηδεία”.

Η χαρά των φίλων των “ερυθρόλευκων” για την επιστροφή της ομάδας στο Champions League μετατράπηκε με το καλημέρα σε… εκκωφαντική σιωπή, αφού οι Πειραιώτες δέχθηκαν “σφαλιάρα” (3-2) από τους Πορτογάλους.

Η ομάδα του Χάσι φάνηκε να είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν πήρε στα σοβαρά την αναμέτρηση, “πλήρωσε” το επιθετικό “στήσιμο” της από τον Αλβανό τεχνικό που δεν “διάβασε” σωστά τον αντίπαλο, ενώ ήταν ανίκανη να σταματήσει τις αντεπιθέσεις των παικτών της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίοι δεν ένιωσαν ποτέ να απειλούνται!

Ολυμπιακός

Ο έλεγχος του ματς δεν πήγε ποτέ στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα πρέπει να ευχαριστεί τον Στέφανο Καπίνο. Αν ο Έλληνας πορτιέρε δεν είχε βρεθεί σε μεγάλη βραδιά, τότε το… κοντέρ θα είχε “γράψει” πολύ μεγαλύτερο σκορ. Τελικά, η είσοδος του Πάρντο στο 78′ “έδιωξε” το διασυρμό του Ολυμπιακού, αφού ο Κολομβιανός σκόραρε δυο φορές (89′ και 90+3′) και έκανε τον κόσμο των Πειραιωτών να μην αποχωρήσει… σκασμένος!

Άξιο αναφοράς, πως ο Ολυμπιακός συνέχισε την κακή παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του Champions League. Από τη σεζόν 1997-98 και την πρώτη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δώσει δεκατρία -με το αποψινό- παιχνίδια στην έδρα τους με απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες. Σε ό,τι αφορά την περίοδο της επιστροφής στο “Γ. Καραϊσκάκης”,  οι αριθμοί.. λένε δύο νίκες, μια ισοπαλία και επτά ήττες.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη και με βάση το δύσκολο όμιλο που του έτυχε, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αρχίσει να συγκεντρώνει βαθμούς από την αμέσως επόμενη αγωνιστική για να ελπίζει τουλάχιστον για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa league. Αυτό δεν θα είναι κάτι εύκολο, αφού οι “ερυθρόλευκοι” παίζουν στην έδρα της Γιουβέντους, η οποία ηττήθηκε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου”.

Επιθετική ενδεκάδα από Χάσι

Ο Μπέσνικ Χάσι επέλεξε να παρατάξει έναν… επιθετικό Ολυμπιακό κόντρα στην Σπόρτινηκ Λισαβόνας. Ο Αλβανός τεχνικός επέλεξε -σε σύστημα 4-2-3-1- να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τους Φορτούνη – Μάριν και Καρσελά, πίσω από τον Τζούρτζεβιτς, αφήνοντας στον πάγκο τον Σεμπά.

Ημίχρονο – “εφιάλτης” με τριάρα, δυο δοκάρια και αποδοκιμασίες

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Η επιθετική ενδεκάδα των “ερυθρόλευκων” σε συνδυασμό με τις “φαρμακερές” αντεπιθέσεις της Σπόρτινγκ έκαναν τους φιλοξενούενους να… στήσουν πάρτι στο “Γ. Καραϊσκάκης”!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να δέχεται το 0-1 μόλις στο 2′ από την κεφαλιά του Ντουμπιά και στη συνέχεια ήταν σαν να μην υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Τραγικοί, με τεράστια αμυντικά κενά και απίστευτη ασυνεννοησία, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν… τρικυμία στο μυαλό και στο 13′ δέχθηκαν το 0-2.

https://twitter.com/_pote4/status/907682090120085504

https://twitter.com/JogaBonitoUSA/status/907681237476802563

Έπειτα από κόρνερ των Πειραιωτών, οι ταχύτατοι παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ντουμπιά και Ζέλσον) βγήκαν στην “κόντρα” με τον δεύτερο να πλασάρει εύστοχα τον Καπίνο (13′). Πέντε λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι είχαν δοκάρι σε όμορφο σουτ του Φερνάντες εκτός περιοχής.

Μέχρι το 25′ η εικόνα των “ερυθρόλευκων” ήταν απογοητευτική. Ο μοναδικός παίκτης που στάθηκε στο… ύψος του ήταν ο καπίνο, που απέκρουσε τρία τετ-α-τετ! Η ομάδα του Χάσι -έχοντας τον κόσμο να τη στηρίζει- έδειξε να βρίσκει.. παλμό στη συνέχεια, κάνοντας κάποια μακρινά σουτ, αλλά το γκολ δεν το έβλεπε ούτε με “κυάλι”. Την ίδια ώρα, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Ζεσούς, φώναζε στους παίκτες του για να διατηρήσουν τον ίδιο καλό ρυθμό.

Καπίνο

Μπροστά από τους αμυντικούς των Πειραιωτών δεν βρέθηκε ο παίκτης για να δημιουργήσει αυτό το “τείχος” που θα έκοβε τη φόρα των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι είχε… κατηφορήσει για τα καλά και οι Πορτογάλοι είχαν νέο δοκάρι στο 40′ με τον Ζέλσον.

Το εφιαλτικό αυτό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρίτο γκολ για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Κόατες έκανε κάθετη στον Φερνάντες, ο οποίος βγήκε -αμαρκάριστος- στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών και παρά την προσπάθεια του Καπίνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η λήξη του 45λεπτου έγινε με αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Ο Πάρντο συμμάζεψε τα ασυμμάζευτα

Ο Χάσι προσπάθησε να.. μαζέψει τα ασυμάζευτα με την έναρξη της επανάληψης, περνόντας στο ματς τον Ζντίελαρ, στη θέση του Φορτούνη, που για ένα ακόμα ματς δεν βοήθησε πουθενά. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προσπάθησε να μείνει “σφυχτή’ στην άμυνα της, αλλά έκανε αρκετά λάθη και σιγά σιγά δέχθηκε την πίεση των “ερυθρόλευκων”. Η πρώτη τους μεγάλη φάση ήρθε στο 62′, όταν ο Τζούρτζεβιτς πλάσαρε και ο Κοάτες έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοροπίσει το παιχνίδι, ενώ η είσοδος του Εμενίκε τον έκανε πιο κινητικό και πιεστικό στην επίθεση. Την ίδια στιγμή, ο Ζέσους φώναζε στους παίκτες του για να.. συνέλθουν.

Οι Πορτογάλοι έριξαν στροφές, έκαναν συντήρηση δυνάμεων. Η νίκη είχε κριθεί, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν τουλάχιστον να.. γλιτώσουν τη βαριά ήττα, με το προσωπικό σόου του Πάρντο. Ο Κολομβιανός επιθετικός -μπήξε σαν αλλαγή- ανέλαβε δράτη μετά το δοκάρι του Ντοστ στο 88′.

Στην επόμενη φάση, με ατομική ενέργεια και ωραίο διαγώνιο σουτ ο Πάρντο μείωσε σε 3-1, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή από σέντρα του Φιγκέιρας, μετρίασαν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν οι “ερυθρόλευκοι” στην πρεμιέρα του Champions League, διαμορρώνοντας το τελικό 3-2 και κάνοντας τους οπαδούς που είχαν απομείνει στις εξέδρες (καθώς αρκετοί αποχώρησαν νωρίς) να τον… αποθεώσουν.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ενγκελς, Ρομαό, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Ζιλέ, Οτζίτζα, Καρσελά (77΄ Πάρντο), Φορτούνης (46΄ Ζντιέλαρ), Μάριν, Τζούρτζεβιτς (62΄ Εμενίκε)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: (Ζόρζε Ζεσούς): Ρουί Πατρίσιο, Κόατες, Ματιέ, Πιτσίνι, Σίλβα, Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ακούνια, Μπρούνο Φερνάντες (87΄ Ριστόβσκι), Ζέλσον Μάρτινς (71΄ Μπρούνο Σέζαρ), Ντουμπιά (62΄ Ντοστ)

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο:

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 3-0

Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-3

Η βαθμολογία:

Μπαρτσελόνα 3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3

Ολυμπιακός 0

Γιουβέντους 0

Δείτε ΕΔΩ όσα έγιναν στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρώτης μέρας της πρεμιέρας των ομίλων του Champions League

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις