Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάμε να μετρηθούμε (ΦΩΤΟ και VIDEO)

ΦΩΤΟ GAZZETTA.
ΦΩΤΟ GAZZETTA.

Το gazzetta.gr δίνει τις απαντήσεις σε ένα διαφορετικό… πασχαλιάτικο κουίζ, ενόψει φάιναλ φορ! Τι ποσοστό επιτυχίας έχουν Ιβκοβιτς, Ομπράντοβιτς; Κάθε πότε κερδίζει σε τελικό η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός; Πόσα τρόπαια έχουν μαζί όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού;

Απομένει ένας μήνας για τον μεγάλο τελικό του Final 4 στην Κωνσταντινούπολη και τα αφιερώματα στον κορυφαίο ραντεβού του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν την τιμητική τους.
Το 25ο Final 4 θα είναι το δεύτερο στο οποίο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ενδέχεται να αντιμετωπίσουν αλλήλους, καθώς παρά το γεγονός ότι είναι και οι δύο “μπαρουτοκαπνισμένοι” -12 συμμετοχές ο Ζοτς και 6 ο Ντούντα- έχουν συναντηθεί μόνο στον μικρό τελικό του 2005, όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε την οικοδέσποινα ΤΣΣΚΑ. Στη φετινή διοργάνωση οι κουμπάροι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ή στον μεγάλο ή στον μικρό τελικό, με το πρώτο σενάριο να είναι το ιδανικό τόσο για το ελληνικό μπάσκετ όσο και για τους δημοσιογράφους που θα βρουν πεδίον δόξης λαμπρόν για το σημαντικότερο Zots vs. Duda στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Κατά τα άλλα, έχουμε την επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη (2009) και του Λάζαρου Παπαδόπουλου (2002) σε Final 4, καθώς αμφότεροι έχουν πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, όπως και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης το… μακρινό 2000 στη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης. Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του Ολυμπιακού, είναι το γεγονός ότι ο μοναδικός “επιζών” από την ομάδα που έφτασε στον τελικό του Final 4 στο Παρίσι το 2010 είναι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που θέλει επιτέλους να βάλει πίσω του την πιο δύσκολη τριετία της ζωής του, ενώ ο Ίβκοβιτς θα συναντήσει (;) την ΤΣΣΚΑ, με την οποία είχε φτάσει σε τρία συνεχόμενα Final 4, το 2003, το 2004 και το 2005. 

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε