Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟ: Εσείς δυναμιτίζετε το κλίμα!

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι πράσινοι για όσα τους καταλογίζουν στον Πειραιά
Στην αντεπίθεση πέρασαν οι πράσινοι για όσα τους καταλογίζουν στον Πειραιά, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έγιναν στο ντέρμπι εξέδωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με την οποία επιτίθεται στον Ολυμπιακό και συγκρίνει τα όσα έγιναν στον πρώτο γύρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τίτλο “Προπαγάνδα και Γεγονότα”:

“Τις τελευταίες μέρες με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά την άφιξη της αποστολής του ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή γίνεται μια προσπάθεια να εξομοιωθούν ανόμοιες καταστάσεις και να εκβιαστούν θεσμικές αποφάσεις. Προς αποφυγή της δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων και επειδή δεν υπάρχει εγκυρότερο τεκμήριο από τη σύγκριση, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ απλά παραθέτει μια σειρά από γεγονότα:

Α. ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 29/11/09: Την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα της 29ης Νοεμβρίου στο Γ. Καραϊσκάκης ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις («σκοτώστε τους», «ρίξτε και καμιά κλοτσιά», «δεν με ενδιαφέρει αν ο Παναθηναϊκός μείνει με πέντε ή με δύο παίκτες») που δυναμίτιζαν το κλίμα εν όψει του derby τόσο, που προκάλεσαν τότε την παρέμβαση του εισαγγελέα.
ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 21/3/10: Τις ημέρες που προηγήθηκαν του αγώνα στο ΟΑΚΑ δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια κλιμάκωσης της έντασης. Αντίθετα, υπήρξε και επίσημη ανακοίνωση που προέτρεπε σε κόσμια συμπεριφορά τους φιλάθλους της ομάδας.

Β. ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 29/11/09: Η αποστολή του Παναθηναϊκού, στις 29 Νοεμβρίου έφτασε στο Γ. Καραϊσκάκης έπειτα από αλλεπάλληλες υποχρεωτικές στάσεις και με καθυστέρηση περίπου 90 λεπτών λόγω επεισοδίων μεταξύ οπαδών του ΟΣΦΠ και της Αστυνομίας στον περιβάλλοντα χώρο του Γηπέδου και στη παραλιακή Λεωφόρο του Νέου Φαλήρου.
ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 21/3/10: Η αποστολή του Ολυμπιακού στις 21 Μαρτίου έφτασε απρόσκοπτη και στην ώρα της στο ΟΑΚΑ χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια από οπαδούς του Παναθηναϊκού κατά τη διαδρομή.

Γ. ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 29/11/09: Στις 29 Νοεμβρίου η διοικητική αντιπροσωπεία (10 ατόμων) του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε σε μπουθ (χωρίς παράθυρα) φυλασσόμενο από άνδρες της Αστυνομίας. Κατά την άφιξη μάλιστα των φροντιστών που προηγήθηκαν της υπόλοιπης αποστολής, φροντιστής της ομάδας δέχτηκε επίθεση και χτυπήθηκε από οπαδό του ΟΣΦΠ στο πάρκινγκ του «Γ. Καραϊσκάκης», υπόθεση για την οποία έχει κατατεθεί μήνυση
ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 21/3/10: Στις 21 Μαρτίου, η αντίστοιχη αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ (20 άτομα) φιλοξενήθηκε σε σουίτα του ΟΑΚΑ υπό την προστασία των ανθρώπων της ασφαλείας του Παναθηναϊκού επί 35 λεπτά (μέχρι να φτάσει η Αστυνομία) χωρίς να συμβεί το παραμικρό από όσα κινδυνολογούσαν τις προηγούμενες ημέρες. Συνολικά, από την είσοδο της ομάδας του ΟΣΦΠ στους χώρους ευθύνης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εντός του ΟΑΚΑ (φυσούνα, αποδυτήρια, διάδρομοι, σουίτα) οι συνθήκες υπήρξαν άψογες.

Δ. ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 29/11/09: Ο Πρόεδρος του ΟΣΦΠ δεν προέβη στη παραμικρή ενέργεια με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης που ο ίδιος είχε προκαλέσει.
ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 21/3/10: Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κινήθηκε με προσωπικές του ενέργειες πριν την έναρξη του αγώνα με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα. Μία ώρα πριν την έναρξή του βρέθηκε εντός του σταδίου μπροστά στις θύρες των οργανωμένων και τους ζήτησε να είναι προσεκτικοί. Επιπλέον, επιθεώρησε προσωπικά τους χώρους των αποδυτηρίων και τη φυσούνα προκειμένου να βεβαιωθεί πως δεν θα προκαλούνταν το παραμικρό ζήτημα ασφαλείας.

Ε. ΟΣΦΠ – ΠΑΟ 29/11/09: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν είχε προβεί στο παραμικρό σχόλιο αν και, θυμίζουμε, είχε τότε αποδειχθεί, από την ιατροδικαστική έκθεση και την εισαγγελική έρευνα, πως ο ποδοσφαιριστής μας, Αλέξανδρος Τζόρβας είχε τραυματιστεί από αεροβόλο όπλο που πυροβόλησε από τις κερκίδες του Γηπέδου!
ΠΑΟ – ΟΣΦΠ 21/3/10Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αντιθέτως, εξέφρασε δημόσια τον προβληματισμό της για τα όσα συνέβησαν και την έμπρακτη συμπαράσταση της στην άτυχη εργαζόμενη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δυστυχώς και οι δύο αγώνες (όπως και όλοι οι αντίστοιχοι του πρωταθλήματος) μετατράπηκαν σε «φεστιβάλ» ρίψης βεγγαλικών από τις κερκίδες, πρακτική καταδικαστέα. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφής βίαιη συμπεριφορά και έχει πράξει ότι, είναι ανθρωπίνως δυνατό να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες απ’ όπου κι αν προέρχονται χωρίς συμβιβασμούς.

Ο φίλαθλος κόσμος έχει κρίση και μπορεί να αντιληφθεί με σαφήνεια ποια ΠΑΕ κλιμακώνει την ένταση και δυναμιτίζει τους αγώνες και ποια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαφυλάξει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διεξαγωγής τους. Επίσης, όλοι θυμούνται τόσο το μνημείο αλητείας στη Ριζούπολη το 2003 όσο και τον πυροβολισμό ποδοσφαιριστή, την ώρα του αγώνα, το Νοέμβρη του 2009, γεγονότα τα οποία ακόμη περιμένουμε από τον επίσημο Ολυμπιακό να καταδικάσει”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε