weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Παρέα έως το 2014 η Superleague με Nova και ΟΠΑΠ

Παρέα έως το 2014 η Superleague με Nova και ΟΠΑΠ
ΦΩΤΟ NEWSIT
Η υπάρχουσα σύμβαση ολοκληρώνονταν το καλοκαίρι του 2012.
 
Αμέσως μετά το συμβούλιο στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της λίγκας, αλλά και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, τόνισε:

“Αποφασίστηκε η 2ετής ανανέωση με τη Νova και τη Forthnet για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Ήταν μια καλή μέρα. Υπήρξαν για όλα τα θέματα ομόφωνες αποφάσεις και δεν υπήρξε καμιά διαφωνία. Μιλήσαμε για τα θέματα βίας και το θέμα του ΟΠΑΠ όσον αφορά τις ρήτρες που έχει βάλει”.

 
Επίσης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στην κεντρική διαχείριση τόνισε: “Δεν συζητήθηκε αυτό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague:

Στο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, το οποίο πραγματοποιήθηκε  σήμερα, αποφασίστηκαν τα εξής:
Αποδοχή πρότασης του τηλεοπτικού σταθμού Forthnet/Nova για σύναψη Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων διάρκειας 4 ετών, δηλαδή μέχρι και την περίοδο 2013-2014. Το συνολικό αντίτιμο της Σύμβασης θα ανέρχεται στα 176 εκατομμύρια ευρώ. Η Forthnet/Nova θα αναλάβει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του αγώνα 4ης επιλογής  που μετέδιδε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.
 
Έγινε αποδοχή πρότασης της ΟΠΑΠ Α.Ε. για εισαγωγή ρητρών βίας στην υφιστάμενη σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με τις ακόλουθες προτάσεις και παράλληλα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος της Super League κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για σύναψη νέας σύμβασης χορηγίας διάρκειας τριών ετών.
 
1) Τα άρθρα του Π.Κ. που εμπίπτουν σε ‘Ρήτρες Βίας’ είναι:
Άρθρο 15.2.δ, 15.2.ε και 15.2.στ (αφορά σε ρίψεις κατά ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων ή θεατών της αντίπαλης ομάδας καθώς και σε βαρύ τραυματισμό αυτών). Άρθρο 15.3, 15.4 και 15.5 (αφορά στην δημιουργία επεισοδίων). Άρθρο 18 (αφορά απειλές σε αξιωματούχους). Άρθρο 19 (αφορά χρήση βίας σε βάρος αξιωματούχων). Άρθρο 23 (αφορά θέματα ρατσισμού).
2) Το ποσό των ‘Ρητρών Βίας’ ορίζεται στο 50% της επιβληθείσας ποινής.
3) Το συνολικό ποσό που θα παρακρατείται θα αναδιανέμεται στις ΠΑΕ-Μέλη της Super League με γνώμονα σειρά κριτηρίων όπως μεταξύ άλλων την επιβράβευση των ομάδων που δε δημιούργησαν επεισόδια.
Ο πρόεδρος της Super League κ. Βαγγέλης Μαρινάκης θα συναντηθεί με τον τ. εφέτη κ. Στέφανο Στεφανόπουλο, σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., προκειμένου να οριστικοποιηθεί η πλήρωση της κενής θέσης της Πειθαρχικής Επιτροπής.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αλληλεγγύης της UEFA, κάθε ομάδα, πλην των ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, οι οποίοι συμμετείχαν στα play off και τους ομίλους του Champions League της περσινής περιόδου, θα ενισχυθεί με 176.000. Το συνολικό ποσό αλληλεγγύης ανέρχεται περίπου στα 2,5 εκ. ευρώ.
Θα σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί απόδοση ποσοστού 10% στις επαγγελματικές ενώσεις (ήτοι στη Super League και στην Football League), αφενός επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων από στοιχηματικά παιχνίδια που συμπεριλαμβάνουν αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων που θα διοργανώνουν πρόσωπα που θα λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχήματος (περιλαμβανομένης και της ΟΠΑΠ Α.Ε.) και αφετέρου επί της εφάπαξ αμοιβής απόκτησης των ίδιων αδειών.
Θα σταλεί επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αίτημα την κατάργηση του ποσοστού 10% που παρακρατείται υπέρ του Επικουρικού Ταμείου της Ελληνικής Χωροφυλακής (ΕΤΕΧ) και υπέρ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (ΤΑΥΑΠ).
Συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Βεκρή Γιαννίκο, Κανελλόπουλο, Κοντοβαζαινίτη, Ψωμιάδη, τον γενικό διευθυντή και τον νομικό σύμβουλο της Super League, προκειμένου να επεξεργαστεί προτάσεις τροποποίησης του Καταστατικού της διοργανώτριας αρχής.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η οικονομική ενίσχυση της Football League με το ποσόν των 2,2 εκ. ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.
Αποφασίστηκε όπως ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League κ. Γιώργος Μποροβήλος εκπροσωπεί τη διοργανώτρια αρχή στα μηνιαία σεμινάρια επιμόρφωσης που διοργανώνει η ΚΕΔ.
#TAGS MM