Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πηλαδάκης: Μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μπορούν

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την άποψη πως μόνο αν οι διοικήσεις των “αιωνίων”  κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και συμφωνήσουν μπορεί να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Κώστας Πηλαδάκης, λίγες ώρες μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από τον χώρο.

“Αντίο” με δριμύ κατηγορώ προς όλους από Πηλαδάκη

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον αντίκτυπο που προκαλεί η αποχώρησή του σε κάποιον ο οποίος ενδεχομένως να θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο για την ομάδα:

«Φοβάμαι ότι σε καμία περίπτωση το ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα δεν επιτρέπει σε ανθρώπους καν να σκεφτούν να φτιάξουν ένα γήπεδο. Βλέπετε ότι ούτε οι μεγάλες ομάδες δεν το έχουν καταφέρει. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνθήκες στο μέλλον αλλά η κατάσταση από ομοσπονδίες και κράτος αυτή τη στιγμή δεν βοηθάνε σε αυτή την κατεύθυνση».

Για την κατάσταση στον χώρο:

«Η τελευταία ελπίδα που είχα για να φτιάξει η κατάσταση ήταν όταν είχαμε μαζευτεί κάποτε κάποιοι παράγοντες και είπαμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τον τρόπο μας, όλοι. Δεν άλλαξε όμως. Η έννοια του αυτοδιοίκητου στα χέρια ανθρώπων που θέλουν απλά να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους αγγίζει κανείς, δεν έχει καμία προσέγγιση σε αυτό που σκέφτηκε εκείνος ο οποίος εφηύρε την λέξη αυτοδιοίκητο».

Για το ποια πιστεύει ότι είναι η λύση:

«Το έχω πει πολλές φορές. Αν οι δύο μεγάλες ομάδες αποφασίσουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο, μπορούν. Να τηρήσουν κάποιες δεσμεύεις για δύο τρία χρόνια και να μείνουν μακριά από ανθρώπους που επιβιώνουν όταν το ποδόσφαιρο ταλανίζεται από σκάνδαλα. Υπάρχουν, δυστυχώς παράσιτα που όταν ακούνε ότι κάτι πάει να φτιάξει, προσπαθούν με ίντριγκες να το αποτρέψουν. Γιατί αυτοί οι τύποι είναι απαραίτητοι μόνο στο underground ποδόσφαιρο. Τέτοιοι βρίσκονται και στην ομοσπονδία και σε πολλούς τομείς. Πάνε δίπλα σε παράγοντες και προέδρους και προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι τα σκάνδαλα να πείσουν ότι είναι απαραίτητοι.

Η μόνη μου πεποίθηση είναι ότι μία υγιής διοίκηση του Παναθηναϊκού και η αντίστοιχη του Ολυμπιακού, μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να πάρουν αποφάσεις για να φτιάξει η κατάσταση. Για να το πω απλά, έχουν την δύναμη να επιβάλλουν σε όλους τους φορείς να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και να παρασύρουν και άλλες ομάδες. Είναι τόσο απλά. Πρέπει αυτές οι δύο ομάδες να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν στους ίδιους τους εαυτούς τους όσο πηγαίνουμε έτσι και αναλώνονται σε μεταξύ τους κόντρες σε όλα τα επίπεδα».

Για την δική του προσπάθεια να πείσει να αλλάξει η κατάσταση:

«Δεν ήταν ποτέ στην φιλοσοφία μου να γράφω κασέτες και έτσι πήρα την απόφαση να προσπαθήσω να πείσω τους ανθρώπους που έχουν βαρύτητα στον χώρο για την δική μου άποψη έναντι των άλλων. Δεν τους έπεισα όμως. Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να μην υπάρχουν χορηγοί. Ο ΟΠΑΠ να δίνει ψίχουλα και ίσως να έχει και δίκιο που το κάνει. Όταν ο μοναδικός τηλεοπτικός χορηγός που είναι η NOVA μπει σε μία διαδικασία, μακάρι να βγω ψεύτης, που θα διαπιστώσει αυτά που γίνονται, το πιο πιθανό είναι να πει: “παιδιά μόνος που παίζω, θα πάρετε όσα σας πω” και εμείς θα αναγκαστούμε να τα πάρουμε.

Όλες οι κατηγορίες μου για την κατάσταση στην Ελλάδα, στηρίζονταν στον λόγο μου και πήγαν στον εισαγγελέα. Τα πρόσωπα όμως για τα οποία μίλησα, παραμένουν ακόμα στην θέση τους… Προφανώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά… Ε, ας συνεχίσουν σε αυτήν την πορεία»

Για την απόφασή του να αποχωρήσει:

«Σε μία ομάδα όπως είναι η ΑΕΛ που δεν μπορεί να επιβάλει καταστάσεις, το πιο σημαντικό είναι πόση αντοχή έχεις. Η δική μου εξαντλήθηκε. Ξέρετε ότι το ποδόσφαιρο για μένα ήταν μεράκι και όχι η κύρια απασχόληση. Υπάρχει και μία χρονική στιγμή που λες τέρμα το ρίσκο, δεν θα τινάξω την ζωή μου και τις δουλειές μου στον αέρα. Παίρνω το καπελάκι μου και αποχωρώ…»

Για την Λάρισα:

«Είπα στους συνεργάτες μου ότι όσο μένω εδώ κάνω κακό στην ομάδα, γιατί έχω στοχοποιηθεί. Γιατί λοιπόν να συνεχίσω; Ξέρω ότι γίνεται τώρα μία προσπάθεια από επιχειρηματίες στην Λάρισα. Το μοντέλο που έχουμε οδηγήσει την ομάδα με νέα ελληνόπουλα πρέπει να συνεχιστεί. Είναι μία ομάδα χωρίς δυσβάσταχτο προϋπολογισμό, χωρίς χρέη στο δημόσιο, είναι μία νοικοκυρεμένη ομάδα και πρέπει να συνεχίσει. Αν καταφέρει να ανέβει ξανά, καλώς…»

Για τον «πόλεμο» που δέχθηκε ο ίδιος:

«Το έβλεπα ρομαντικά πάντα το ποδόσφαιρο, μέχρι την στιγμή που κάποιοι αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να φύγω από τον χώρο. Πώς γίνεται να ορίζεις τον Παπαπέτρου στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό στον πρώτο γύρο, να κάνει απίστευτα λάθη και στον δεύτερο γύρο να τον ορίζεις πάλι… Θέλανε να μου δείξουν ότι θα κάνουν ότι γουστάρουν και εγώ δεν θα μιλάω. Αυτό λένε αυτοδιοίκητο…»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε