Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποια είναι η υπερδύναμη των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων

Ποια είναι η υπερδύναμη των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων

Την επίσημη είσοδό της στο Ολυμπιακό Χωριό έκανε σήμερα η Κίνα, μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες Ολυμπιακές ομάδες που θα μετάσχουν στο «Λονδίνο 2012».

Αποτελείται από 396 αθλητές και αθλήτριες, αλλά και 225 συνοδούς, που μπήκαν στο Ολυμπιακό Χωριό μετά μουσικής και επίδειξης παραδοσιακών λαϊκών χορών. Στο Πεκίνο το 2008, η Κίνα, αγωνιζόμενη εντός συνόρων, ήταν πρώτη στον πίνακα των μεταλλίων, αφού οι αθλητές ανέβηκαν συνολικά 100 φορές στο βάθρο των νικητών, εκ των οποίων τις 51 φορές στο υψηλότερο σκαλοπάτι.

Η Κίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με αριθμούς:

1984 – Η χρονιά που η Κίνα κατέκτησε το πρώτο Ολυμπιακό της μετάλλιο.

385 – Τα μετάλλια που έχει κερδίσει η Κίνα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

51 – Τα χρυσά μετάλλια στο Πεκίνο 2008, τα περισσότερα της χώρας σε μια Ολυμπιάδα.

43 – Ετών ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της Κίνας που κέρδισε μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα. Ο λόγος για τον Γουάνγκ Γιφού, ο οποίος σε ηλικία 43 ετών και 254 ημερών πήρε χρυσό μετάλλιο στα 10μ αεροβόλο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής το 2004 στην Αθήνα.

27 – Χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια έχει η Κίνα στις καταδύσεις, ένα ρεκόρ του αθλήματος έναντι των υπολοίπων αθλημάτων που καλλιεργεί η χώρα.

13 – Ετών η ηλικία της νεαρότερης Κινέζας αθλήτριας με χρυσό μετάλλιο σε ατομικό αγώνισμα. Πρόκειται για την Φου Μινξία και για την ακρίβεια, ήταν 13 ετών και 346 ημερών όταν κέρδισε χρυσό στις καταδύσεις από βατήρα 10 μέτρων το 1992 στη Βαρκελώνη.

6 – Κινέζοι αθλητές έχουν κερδίσει από 4 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρατσιστικό tweet έθεσε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τη Βούλα Παπαχρήστου – Καταγγέλει αισχρό πολιτικό παιχνίδι η ΑΕΚ!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε