Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

“Στα στημένα το Νορβηγία – Μάλτα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τέσσερις ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Μάλτας κατηγορούνται για συμμετοχή στην διαμόρφωση συγκεκριμένου σκορ στον αγώνα με την Νορβηγία για τα προκριματικά του Euro 2008.
Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία για 47 ύποπτα παιχνίδια, τέσσερις ποδοσφαιριστές της Μάλτας φέρονται να συμμετείχαν στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος του αγώνα της Εθνικής τους ομάδας με τη Νορβηγία στο Όσλο (νίκησαν οι Νορβηγοί με 4-0) το καλοκαίρι του 2007 για τα προκριματικά του Euro 2008.
 
Στον ίδιο όμιλο υπενθυμίζεται ότι ήταν και η Εθνική μας ομάδα , μέσα από τον οποίο κατάφερε και πήρε την πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
 
Όπως αποκαλύπτει την Παρασκευή στην ηλεκτρονική της έκδοση η “The Malta Independent” το παιχνίδι Νορβηγίας-Μάλτας χαρακτηρίστηκε από τους μάρτυρες που κατέθεσαν ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τα 47 ύποπτα παιχνίδια που εξετάζονται στην συγκεκριμένη δίκη.
 
Ένας από τους κατηγορούμενος, ο Μάριο Κβρτακ, ο οποίος είναι και συνεργάτης του Κροάτη Άντε Σάπινα (προφυλακισμένος για αντίστοιχες περιπτώσεις), αποκάλυψε στην δίκη του Μπόχουμ πως το παιχνίδι ήταν στημένο. “Θα προτιμούσα ένα σκορ 5-0, αλλά οι παίκτες είχαν ήδη συμφωνήσει για συγκεκριμένο αποτέλεσμα”, τόνισε ο Κβρτακ ο οποίος την προηγούμενη του αγώνα είχε συναντήσεις με τέσσερις παίκτες προκειμένου να υπάρξει σχετική συμφωνία για το “στήσιμο” του αγώνα, χωρίς πάντως να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους.
 
Απο την πλευρά της Μαλτέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αργά το βράδυ της Πέμπτης (12/05) εκδόθηκε μια ανακοίνωση όπου αναφέρεται ότι “έχουν κινηθεί όλες οι αναγκαίες ελεγκτικές διαδικασίες”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε