Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Στους “8” η Αργεντινή με τη… βοήθεια του διαιτητή

Με έξαλλο τρόπο πανηγύρισαν οι Αργεντίνοι τα γκολ που σημείωσαν
Με έξαλλο τρόπο πανηγύρισαν οι Αργεντίνοι τα γκολ που σημείωσαν, ΦΩΤΟ REUTERS.

Δυστυχώς ένας ακόμη διαιτητής ήταν πρωταγωνιστής σε αγώνα του Μουντιάλ. Η Αργεντινή νίκησε με 3-1 το Μεξικό αλλά τα πάντα ξεκίνησαν από ένα οφθαλμοφανές γκολ-οφσάιντ του Τέβες. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Μαραντόνα εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων και πήραν την πρόκριση.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Το Μεξικό αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος για την Αργεντινή έστω κι αν το τελικό αποτέλεσμα δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Οι παίκτες του Αγκίρε ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες και δικαιολογημένα έχουν παράπονα από τον Ροσέτι. Ο ρέφερι του αγώνα μέτρησε το γκολ-οφσάιντ του Τέβες στο 25′ και ουσιαστικά άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης.

ΦΩΤΟ REUTERS.
Το Μεξικό μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ και όλα θα ήταν διαφορετικά. Δεν τα κατάφερε λόγω ατυχίας στη φάση με το δοκάρι του Σαλσίδο αλλά και την αστοχία στις περιπτώσεις του Ερνάντες και του Γκουαρδάδο.
 
Η Αργεντινή ήταν μπλοκαρισμένη, ο Μέσι προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες που δεν είχαν αποτέλεσμα και ο Ιγκουαίν δεν είχε ακουμπήσει τη μπάλα. Ο διαιτητής λοιπόν “αποφάσισε” να λύσει τα πόδια των παικτών του Μαραντόνα…
 
Ο Τέβεζ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Πέρεζ πρόλαβε να διώξει, η μπάλα έφτασε στον Μέσι ο οποίος έκανε κάτι μεταξύ πλασέ και πάσας. Τελικά βγήκε ιδανική ασίστ για τον Τέβεζ που έσπρωξε με το κεφάλι τη μπάλα στα δίχτυα. Όλα καλά, απλά με τη μόνη διαφορά ότι ο σκόρερ ήταν μπροστά από όλους τους παίκτες του Μεξικού. Ούτε ο τερματοφύλακας δεν τον κάλυπτε… Κι όμως αυτό το γκολ μέτρησε.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Οι Μεξικανοί μάταια προσπάθησαν να πείσουν τον βοηθό για το αυτονόητο, ο Ροσέτι τον ρώτησε αρκετές φορές και δυστυχώς πήγε προς τη σέντρα.
 
Οι παίκτες του Μεξικού δεν συνήλθαν από την αδικία, δέχτηκαν ένα ακόμη τέρμα το οποίο προήλθε από τραγικά λάθη της άμυνας τους που έδωσαν στον Ιγκουαΐν την ευκαιρία να φτάσει στα τέσσερα γκολ στο Μουντιάλ και ουσιαστικά το ματς τελείωσε.
Ανύμπορος ο Πέρεζ να αντιδράσει στη... βολίδα του Τέβεζ, ΦΩΤΟ REUTERS.
Στο δεύτερο μέρος ήρθε το εκπληκτικό τρίτο γκολ του Τέβεζ για να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στην πρόκριση της Αργνετινής που θα βρει στους “8” απέναντι της την Γερμανία.
 
Το Μεξικό προσπάθησε και πάλι μετά το 60′, έχασε ευκαιρίες αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Ερνάντες στο 71′.

Αργεντινή: Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (79′ Γκουτιέρες), Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβεζ (69′ Βερόν), Μασκεράνο, Οταμέντι, Μάξι Ροντρίγκεζ (87′ Παστόρε).


Μεξικό
: Πέρεζ, Ροντρίγκεζ, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράντο, Ερνάντες, Χαουάρες, Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο (62′ Φράνκο), Μπαουτίστα (46′ Μπαρέρα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε