Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τα “απίθανα” σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού

Τα “απίθανα” σενάρια πρόκρισης του Παναθηναϊκού
Οι πράσινοι άφησαν στο Καζάν ουσιαστικά τις τελευταίες ελπίδες πρόκρισης τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαθηματικά μπορεί να μην έχει χαθεί ακόμη τίποτα, αλλά ρεαλιστικός στόχος του Παναθηναϊκού είναι η τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League.
Ο τρόπος που αντιμετώπισε το ματς ο Παναθηναϊκός μπορεί να ήταν ιδανικός για εκτός έδρας αγώνα, αφού θωράκισε την άμυνα του και πήρε την ισοπαλία.
Η διαφορά είναι όμως ότι αυτή τη φορά οι πράσινοι δεν είχαν περιθώριο ούτε για ισοπαλία και γι’ αυτό η τακτική Νιόπλια κατακρίθηκε από πολλούς.
 
Πλέον για να περάσει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα θαύμα. Όχι μόνο πρέπει να νικήσει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του αλλά θα πρέπει να τον βολέψουν και τα άλλα αποτελέσματα του ομίλου.
 
Το μέγιστο των βαθμών που μπορούν να συλλέξουν οι πράσινοι είναι οι 8, όσους δηλαδή έχει ήδη η Μπαρτσελόνα και έναν περισσότερο από την Κοπεγχάγη.
 
Για να περάσει ο Παναθηναϊκός, με δεδομένο ότι σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία δεν έχουν τύχη λόγω της διαφοράς τερμάτων, θα πρέπει η Κοπεγχάγη να μην πάρει βαθμό από την Ρουμπίν Καζάν στο αγώνα της επόμενης αγωνιστικής. Αν αυτό συμβεί οι Δανοί θα μείνουν στους 7 και αν η Μπαρτσελόνα δεν χάσει από τους Ρώσους τότε ο Παναθηναϊκός θα περάσει ως δεύτερος.
 
Σίγουρα το σενάρια, μοιάζει επιστημονικής φαντασίας αφού η εικόνα των πράσινων δεν πείθει ότι μπορούν αφενός να νικήσουν τη “διαστημική” Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και αφετέρου να περάσουν με νίκη από τη Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη.
 
Οπότε αυτό που έχει πλέον σημασία είναι να παλέψει ο Παναθηναϊκός για το Europa League. Για να προκριθεί θα πρέπει να πάρει 2 βαθμούς περισσότερους από την Ρούμπιν Καζάν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Ούτε αυτό είναι εύκολο, αλλά σίγουρα είναι πιο ρεαλιστικό.
 
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του ομίλου
 
5η αγωνιστική
 
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
Ρούμπιν Καζάν- Κοπεγχάγη
 
6η αγωνιστική
 
Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν
Κοπεγχάγη- Παναθηναϊκός
 
Βαθμολογία
 
Μπαρτσελόνα 9-3 8
Κοπεγχάγη 4-3 7
Ρούμπιν Καζάν 1-2 3
Παναθηναϊκός 1-7 2

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε