Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θα συμμετάσχει το Τόγκο στο Κόπα Άφρικα

Κανονικά θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα του Τόγκο στο Κόπα Άφρικα
Κανονικά θα συμμετάσχει η εθνική ομάδα του Τόγκο στο Κόπα Άφρικα, ΦΩΤΟ REUTERS

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Τόγκο αποφάσισαν να αγωνιστούν τελικά στο Κόπα Άφρικά που ξεκινάει απόψε στην Ανγκόλα.

Παρά το γέγονος ότι στο Τόγκο ακόμα θρηνούν τους 3 νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την απόστολη της ομάδας στην Ανγκόλα και τις αρχικές σκέψεις για αποχώρηση της ομάδας από το Κόπα Άφρικα, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και οι συμπαίκτες του αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά στην διοργάνωση θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο νικάει την τρομοκρατία.

“Είχαμε μία συνάντηση όλα τα μέλη της αποστολής και αποφασίσαμε ομόφωνα να βρεθούμε στο γήπεδο τηυ Δευτέρα και να αγωνιστούμε κόντρα στην Γκάνα. Κάποιοι έχασαν την ζωή τους και κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν. Δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε την πλάτη και να φύγουμε σαν δειλοί”, δήλωσε ο μέσος της ομάδας, Άλεξ Ρομάο και πρόσθεσε ” Η κυβέρνηση μας δεν είναι απολύτως σύμφωνη με την απόφαση μας αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμες στην διοργάνωση”.

Όσον αφορά τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της ομάδας, Κότζοβι Ομπιλάλε που νοσηλευόταν σε κρίσιμηυ κατάσταση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απέφυγε τον κίνδυνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε