Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τζιόλης: Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Έλληνας διεθνής μέσος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να φορέσει και πάλι τη πράσινη φανέλα. Αντίθετα, ο παίκτης της Σιένα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο μέλλον στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Αλέξανδρου Τζιόλη στο περιοδικό “Hellο”:
 
Για τον τραυματισμό του:
“Η αλήθεια είναι ότι στάθηκα άτυχος από άποψη υγείας. Σημασία έχει, όμως, να μπορείς να ξεπερνάς ψυχολογικά τα προβλήματα που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Νομίζω, λοιπόν, ότι το ξεπέρασα ανώδυνα. Δεν με πήρε από κάτω κι αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να επιστρέψω και πάλι δυνατός στο γήπεδο”.
 
Για το πού θα αγωνίζεται του χρόνου:
“Έχω ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Σιένα και μέχρι σήμερα αυτό ισχύει. Κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί αύριο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πολύ δύσκολα θα επιστρέψω στην Ελλάδα. Απολαμβάνω πολύ περισσότερο το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Το επίπεδο είναι αρκετά πιο υψηλό από το ελληνικό και μ’ αρέσει που μπορώ και συλλέγω εμπειρίες”.
 
Για το στιλ ποδοσφαίρου που του ταιριάζει περισσότερο:
“Νομίζω ότι οι έξι μήνες που πέρασα στην Μπουντεσλίγκα και στη Βέρντερ ήταν πολύ σημαντικοί για την καριέρα μου. Κατέκτησα κύπελλο, είχα συμμετοχή σε τελικό UEFΑ και νομίζω ότι κέρδισα πολλά τη χρονιά εκείνη”.
 
Για τη φυγή του από τον Παναθηναϊκό:
“Αποτελεί ανάμνηση και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έφυγα με τις καλύτερες συνθήκες. Από κει και πέρα δεν με απασχολεί το τι έγινε τότε. Τα έχω αφήσει πλέον όλα στο παρελθόν, δεν έχω κρατήσει κακίες. Αλλά από την άλλη, δεν ξεχνάω κιόλας”.
 
Για το αν θα επέστρεφε στον Παναθηναϊκό:
“Δεν νομίζω. Επαναλαμβάνω ότι δεν κρατάω κακία, αλλά επίσης δεν ξεχνάω τι έγινε τότε. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό”.
 
Για το αν μίλησε ποτέ με ομάδα για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα:
“Σε καμία περίπτωση. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το μόνο που σκέφτομαι είναι η καινούργια χρονιά να με βρει υγιή και μακριά από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά, με αυτά που βγαίνουν στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες, το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι απευκταίο σενάριο για την καριέρα μου. Στο μέλλον, δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο”.
 
Για το κλίμα στην Εθνική:
“Ό,τι έγινε στο πρωτάθλημα έγινε πάνω στην ένταση του αγώνα. Στην Εθνική δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο. Όλα είχαν ξεχαστεί μόλις οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πέρασαν την πόρτα των αποδυτηρίων. Δεν υπήρχε περίπτωση ένα παιχνίδι να χαλάσει τις σχέσεις των παικτών. Υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας, που δύσκολα μπορούν να χαλάσουν”.
 
Για την επέτειο από την κατάκτηση του Euro:
“Ανάλογα θαύματα πολύ δύσκολα μπορούν να συμβούν. Όλοι, όμως, βλέπουν ότι η Εθνική έχει αλλάξει επίπεδο. Συγκαταλέγεται πλέον στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και είμαι σίγουρος ότι για πολλά χρόνια ακόμα θα είμαστε σε αυτό το “κλειστό” γκρουπ. Την τελευταία δεκαετία, η Εθνική έχει κάνει άλματα προόδου”.
 
Για τη σύγκριση ανάμεσα σε Φερνάντο Σάντος και Ότο Ρεχάγκελ:
“Είναι δύο εντελώς διαφορετικοί προπονητές. Ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία και νοοτροπία. Κοινό τους στοιχείο είναι η επιθυμία για νίκη. Με τον Ότο Ρεχάγκελ η Εθνική κέρδισε πολλά και ελπίζω το ίδιο να γίνει και με τον κύριο Σάντος”.
 
Για το ελληνικό πρωτάθλημα και αν το πήρε δίκαια ο Ολυμπιακός:
“Είχε την καλύτερη ομάδα και το απέδειξε. Ήταν η ομάδα που είχε διάρκεια στην απόδοσή της και νομίζω πως δίκαια το κατέκτησε”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε