Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Είχαμε μία δέσμευση αλλά…

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε για πρώτη φορά για την αποχώρηση του από τον Πειραιά, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο προπονητής της Βιγιαρεάλ μίλησε για την πρώην ομάδα του, το “διαζύγιο” και για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 αναφέρθηκε στο “ερυθρόλευκο” παρελθόν του και ξεκαθάρισε την θέση του για όσα ακούγονται περί επιστροφής του στην Ελλάδα.

 
Οι δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε:

Για τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι:

Είχαμε μία δέσμευση αλλά τελικά αυτή άλλαξε και εγώ κατάλαβα πως από τη στιγμή που άλλαξε δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω. Έχει μείνει κάποια πικρία από αυτό. Είχα ζητήσει να σεβαστούν τη δέσμευση αυτή, ο σύλλογος δεν το σεβάστηκε και τέλειωσαν όλα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το παρελθόν, αυτό είναι πλέον ιστορία. Στον κόσμο του ποδοσφαίρου καμιά φορά συμφωνείς για ένα πράγμα και για ένα άλλο δεν συμφωνείς.

Για το αν υπήρχε ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι:

Όχι, απολύτως τίποτα.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό:

Δεν ξέρω τίποτα, δεν γνωρίζω τίποτα, Έχω συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ, δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα, έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Το σημαντικό είναι ότι έχω συμβολαιο. Δεν ξέρω θα πρέπει να ρωτήσεις τον Ιμπάνιεθ για τη νοσταλγία. Πέρασα όμορφα στην Αθήνα, έχω όμορφη ανάμνηση από τον Πειραιά αλλά και εδώ είμαι ικανοποιημένος. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Ανησυχώ για το τι συμβαίνει σήμερα. Είναι ένας σύλλογος που μου συμπεριφέρθηκε καλά, ο πρόεδρος με υποστήριξε πάντα και έχω πολύ ισχυρή δέσμευση. Ο πρόεδρος εδώ με στήριξε πολύ και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για μένα.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και την εμπειρία του στην Ελλάδα:

Αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δύσκολη στιγμή και θα συνεχίσουν να βοηθούν την ομάδα να πηγαίνει ψηλά. Πέρασα πολύ καλά, ο κόσμος μου συμπεριφέρθηκε όμορφα. Πιστεύω ότι η κάθε εμπειρία είναι διαφορετική. Εκεί κερδίσαμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά περνάει ο καιρός και είμαι ικανοποιημένος εδώ. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι ζουν το παιχνιδι, ίσως οι οπαδοί είναι υπερβολικοί για το ποδόσφαιρο.

Για το πως εξηγεί ότι μετά από τη χρονιά του νταμπλ με τον Ολυμπιακό, η φετινή σεζόν βρίσκει τους “ερυθρόλευκους” εκτός Κυπέλλου και οκτώ πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό στην κούρσα του τίτλου:

Δεν ξέρω, θα έπρεπε να ήμουν εκεί να ξέρω. Δεν ξέρω τι ομάδα έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός για να γνωρίζω.

Για το αν θεωρεί ότι υπάρχουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν καριέρα στο ισπανικό πρωτάθλημα:

Υπάρχουν παίκτες επιπέδου όπως οι Νικοπολίδης και Στολτίδης που είναι επιπέδου και σε μικρότερη ηλικία θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Τους ευχαριστώ πάντα τους οπαδούς και ελπίζω να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Βέβαια είναι φορές που ο κόσμος είναι απαιτητικός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε