Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

“Χαμός” με τα στημένα στην Ιταλία – Συνελήφθη ο Μάουρι!

“Χαμός” με τα στημένα  στην Ιταλία – Συνελήφθη ο Μάουρι!

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες στην Ιταλία, καθώς η αστυνομία προχώρησε σε 19 συλλήψεις μεταξύ άλλων αυτής του αρχηγού της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι. Έρευνα στο σπίτι του προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε.

Η Εισαγγελία της Κρεμόνα, με αφορμή τα μεγάλο ποσά που είδε να στοιχηματίζονται σε συγκεκριμένα ματς άνοιξε τον φάκελο για τους ύποπτους αγώνες και η αστυνομία έπιασε δουλειά.

Ο υπεύθυνος των ερευνών, Γκουίντο Σαλβίνι, διέταξε τη σύλληψη του αρχηγού της Λάτσιο, Στέφανο Μάουρι, καθώς και ακόμη 10 πρώην και νυν ποδοσφαιριστων. Πρόκειται για τους Ομάρ Μιλανέτο (μέσος της Πάντοβα και πρώην της Τζένοα), Κριστιάν Μπεράνι (επιθετικός της Σαμπντόρια και πρώην της Νοβάρα), Πάολο Ακέρμπις (τερματοφύλακας της Βιτσέντζα), Αλεσάντρο Πελικόρι (πρώην επιθετικός της Τορίνο), Μάρκο Τουράτι (αμυντικός της Μόντενα), Ματέο Γκρίτι (τερματοφύλακας της Πετρολούλ Πλοϊέστι) και Ιβάν Τίσι (πρώην μέσος και τώρα διοικητικό στέλεχος).

Για την ώρα δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστλες, ωστόσο ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως έχουν προκύψει σε βάρος τους στοιχεία πως δωροδοκούνταν για να χειραγωγούν αποτελέσματα αγώνων προς όφελος παράνομων εταιρειών στοιχήματος στην Ασία και κυρίως στη Σιγκαπούρη.

Την ίδια ώρα, έγινε έρευνα στο σπίτι του προπονητή της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε, καθώς υπάρχουν υποψίες πως στο διάστημα που ήταν προπονητής της Σιένα, είχε συμμετοχή ή τουλάχιστον γνώση για τη χειραγώγηση των αναμετρήσεων με τη Νοβάρα και την Αλμπινολέφε.

Παράλληλα, νωρίς το πρωί η αστυνομία έκανε έρευνα στο δωμάτιο του Ντομένικο Κρισίτο στο προπονητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η εθνική Ιταλίας για το Euro 2012. Ο διεθνής αμυντικός της Ζενίτ είναι ύποπτος μαζί με τον τότε συμπαίκτη του στην Τζένοα Κάχα Καλάτζε για χειραγώγηση αγώνων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για τον Κρισίτο προκύπτουν στοιχεία πως είχε προσυνεννοηθεί με τον Τζουζέπε Σκούλι (παίκτης της Τζένοα, που τότε αγωνιζόταν στη Λάτσιο) για αποτέλεσμα αγώνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε