Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα – Οι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μεγάλο τρομοκρατικό “χτύπημα” και μάλιστα αιματηρό, φοβούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς υπάρχουν δυο μέτωπα ανοιχτά στο εγχώριο “Αντάρτικο πόλης” και δυο ενέργειες που παραμένουν “ορφανές”, οι οποίες αν μη τι άλλο προμηνύουν συνέχεια.

Το γεγονός πως ο νέος και “πολυτάλαντος” -όπως όλα δείχνουν- πυρήνας της “Συνωμοσίας της Φωτιάς” έχει αναλάβει μόνο το τρομο-πακέτο στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και την εμπρηστική ενέργεια στο βιβλιοπωλείο του Αντιπροέδρου της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη, προμηνύει αν μη τι άλλο συνέχεια των “χτυπημάτων”, είτε με αποστολή νέων τρομο-πακέτων, είτε με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε κτίριο με μεγάλη συμβολική σημασία.

Από την άλλη πλευρά, το Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο δεν είναι δυνατόν να μην εξετάσει και μάλιστα με σοβαρότητα ακόμα και την επανεμφάνιση της οργάνωσης “Σέχτα Επαναστατών”, με δεδομένο το γεγονός – προκύπτει ερευνητικά – πως η συγκεκριμένη οργάνωση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είχε ευθεία διασύνδεση με την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

“Όσο υπάρχουν “ορφανά” χτυπήματα ο κίνδυνος εκδήλωσης νέου μεγαλύτερου χτυπήματος είναι πάντα ανοιχτός και για το λόγο αυτό λαμβάνονται μέτρα αποτροπής, όσο αυτό είναι δυνατόν” λέει με νόημα, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Παράλληλα, το δεύτερο μεγάλο μέτωπο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας δεν είναι άλλο από την οργάνωση “Επαναστατική Αυτοάμυνα”, της οποίας το τελευταίο χτύπημα ήταν η δολοφονική απόπειρα με Καλάσνικοφ, τον Ιανουάριο σε κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χ. Τρικούπη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Μέχρι στιγμής, η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει αναλάβει το “χτύπημα”, πλην όμως το όπλο ταυτότητα που χρησιμοποιήθηκε, εν προκειμένω το Καλάσνικοφ, έδειξε μέσω της βαλλιστικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε, ποιοι βρίσκονται πίσω από την δολοφονική απόπειρα.

Μάλιστα, αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών λέει: “…οι δυο άνδρες που έδρασαν εκείνο το πρωί στην Χ. Τρικούπη έκαναν πραγματικά μια καλοσχεδιασμένη πρόβα. Πλέον διαθέτουν την “τεχνογνωσία” για το επόμενο χτύπημα τους, το οποίο δεν αποκλείεται σε μεγάλο ποσοστό να ειναι ιδιαιτέρως αιματηρό”.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα λαμβάνονται επιπλέον μέτρα προστασίας, τόσο σε κτίρια μεγάλου συμβολισμού ακόμα και σε πολιτικά πρόσωπα, καθώς τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκαν σε τρεις συγκεκριμένες περιπτώσεις ύποπτες κινήσεις μοτοσικλετιστών κοντά σε σπίτια πολιτικών.
Μάλιστα, όταν αυξήθηκαν τα μέτρα λόγω της παρατηρητικότητας των αστυνομικών φρουρών, αυτές οι περίεργες βόλτες των μοτοσικλετιστών κόπηκαν “μαχαίρι”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε