Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ανησυχία στην Αστυνομία για τα περιστατικά πυροβολισμών στην Αθήνα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δύο περιστατικά πυροβολισμών κατά αστυνομικών τις τελευταίες δυο μέρες έχουν προκαλέσει σοβαρή ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία.

Τα απανωτά περιστατικά με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, στη Μεταμόρφωση αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στην Ελληνική Αστυνομία.

Πιο σοβαρό ήταν το περιστατικό της καταδίωξης στη Μεταμόρφωση, όπου ληστές, που φαίνεται πως ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματο τύπου ούζι, άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών που τους καταδίωξαν μετά από άρνησή τους να σταματήσουν για έλεγχο.

Η βολίδα καρφώθηκε στο κράνος του αστυνομικού, ο οποίος είχε… Άγιο για να βγει σώος και αβλαβής από την εν λόγω καταδίωξη. Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την περιοχή συνέλεξαν 10 κάλυκες.

Το περιστατικό στο κέντρο

Πριν ακόμα συμπληρωθεί ένα 24ωρα από το περιστατικό στη Μεταμόρφωση, ήρθε το επεισόδιο το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών, από τον δραπέτη από τις φυλακές της Χαλκίδας που τελικώς έπεσε νεκρός, επιλέγοντας την αυτοκτονία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο άνδρας ταυτοποιήθηκε δακτυλοσκοπικά, είχε καταγωγή από την Κρήτη, και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία γυναίκας, κατά τη διάρκεια ληστείας μέσα σε φούρνο, το 2004, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 38χρονος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτιε την ποινή του και την παραβίασε, καθώς έπρεπε να επιστρέψει στις 6 Δεκεμβρίου 2016, αλλά δεν επέστρεψε. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που επιχείρησαν να τον ελέγξουν, με αποτέλεσμα να τραυματίσει στο δεξί χέρι έναν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν και πυροβόλησαν δύο φορές εναντίον του.

Σύμφωνα με τέσσερις μαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη προφορικές καταθέσεις στην Ασφάλεια, αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, κρύφτηκε πίσω από κτίριο, όπου αυτοπυροβολήθηκε με το πιστόλι του στο κεφάλι, δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε τραυματιστεί και από κάποια σφαίρα των αστυνομικών. Αυτή την ώρα, εξετάζεται από ιατροδικαστή το πτώμα, ενώ διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής.

 

Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο ένοπλος ήταν αλλοδαπός.

Η ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε τον δράστη που κινούταν ύποπτα και τους ζήτησαν να σταματήσει, αλλά εκείνος έβγαλε όπλο και άρχισε να τους πυροβολεί. Ένας από τους αστυνομικούς τραυματίστηκε στον δεξί ώμο και νοσηλεύεται -εκτός κινδύνου- στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Ο δράστης έφυγε τρέχοντας προς την πλατεία Θεάτρου, όπου πήγε πίσω από ένα κτίριο και αυτοκτόνησε. Πιθανώς, ήταν ήδη τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποια πληροφορία για αυτό το ενδεοχόμενο.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε