Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εγκλήμα στο Μοσχάτο: Τι ισχύει για το “βραχιολάκι”

Εγκλήμα στο Μοσχάτο: Τι ισχύει για το “βραχιολάκι”

Ως “κατ’ οίκον περιορισμός” νοείται η επιβολή στον κατηγορούμενο της υποχρέωσης να μην εξέρχεται από συγκεκριμένο και ειδικά ορισμένο στη διάταξη του ανακριτή κτίριο ή σύμπλεγμα κτιρίων, που αποδεδειγμένα συνιστά τον τόπο διαμονής ή κατοικίας του.

Αυτο ορίζει ο νόμος του 2013, σχετικά με το “ηλεκτρονικό βραχιολάκι”, ενώ ακόμα προβλέπεται πως η επιτήρηση του κατηγορούμενου γίνεται με χρήση πρόσφορων ηλεκτρονικών μέσων από αρμόδια υπηρεσία παρακολούθησης και καταγραφής μόνο της γεωγραφική θέσης του κατηγορούμενου μέσω συστήματος γεωεντοπισμού και τηρείται σχετικό αρχείο.

Το κόστος των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης φέρει ο κατηγορούμενος με προκαταβολή των εξόδων έως 6 μήνες.

Ο απολυθείς σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου επιτρέπεται να βρίσκεται προκαθορισμένες ώρες της ημέρας εκτός του τόπου του κατ’ οίκον περιορισμού του αποκλειστικά για λόγους εργασίας, εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, συμμετοχής του σε εγκεκριμένο πρόγραμμα συντήρησης ή απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ ή και εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που του έχουν επιβληθεί.

Ο καθορισμός των υποχρεώσεων αυτών καθορίζεται, είτε με το βούλευμα της απόλυσής του, είτε με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής. Υπάρχει περίπτωση ανάκλησης της απόλυσης του καταδίκου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης στις υποχρεώσεις του και με τη πιθανολόγηση ότι δεν θα τις τηρήσει στο μέλλον. Επίσης προβλέπεται περιπτώσεις άρσης της απόλυσης.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε