Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκτελεί… παραγγελίες η σπείρα των νοσοκομείων!

Η παραβιασμένη πόρτα στο Νοσοκομείο Βόλου
Η παραβιασμένη πόρτα στο Νοσοκομείο Βόλου

“Ρημάζει” τα ελληνικά Νοσοκομεία η σπείρα των επαγγελματιών που κλέβει γαστροσκόπια και κολονοσκόπια κατά παραγγελία, από κυκλώματα που “δουλεύουν” με ιδιωτικά θεραπευτήρια στα Βαλκάνια.

Μετά την θρασύτατη κλοπή στον Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”, οι “ποντικοί” κατάφεραν να εισβάλουν σε άλλα τρία Δημόσια Νοσοκομεία, σε Βόλο, Λαμία και Λάρισα.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι άγνωστοι, που φαίνεται πως τουλάχιστον διαθέτουν γνώσεις στο τομέα της γαστρεντερολογίας, έκλεψαν γαστροσκόπια και κολονοσκόπια, όλα τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα τα περισσότερα, όπως και στην περίπτωση του “Αγίου Σάββα”, ήταν δωρεές από εύπορους ευεργέτες.

Τόσο στο Βόλο, όσο και στη Λαμία και τη Λάρισα, οι “ποντικοί” έκλεψαν γαστροσκόπια, κολονοσκόπια και στην περίπτωση του Νοσοκομείου της Λαμίας κι ένα βρογχοσκόπιο, συνολικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. Συνέπεια των εξειδικευμένων κλοπών, είναι η μεγάλη καθυστέρηση στις εξετάσεις ασθενών που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη συμμορία, όλες τις υποθέσεις αναμένεται να τις αναλάβει άμεσα η ειδική ομάδα της Ασφάλειας, που δημιουργήθηκε, έπειτα από την θρασύτατη κλοπή στο Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”.
Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το NewsIt.gr σε σχετικό με την υπόθεση ρεπορτάζ, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έχουν ήδη στείλει αναλυτικό σήμα στην “Europol” με τα χαρακτηριστικά των κλεμμένων μηχανημάτων, προκειμένου να διαβιβαστεί αρμοδίως στις Αστυνομικές Αρχές συγκεκριμένων Βαλκανικών χωρών, ώστε να πραγματοποιηθούν έρευνες, καθώς εκτιμάται πως τα ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν, όχι μόνο από τον “Άγιο Σάββα”, αλλά και τα υπόλοιπα Δημόσια Νοσοκομεία, θα καταλήξουν τελικά σε ιδιωτικά θεραπευτήρια σε χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

“Υπάρχει ελπίδα να εντοπίσουμε αυτά τα ιατρικά μηχανήματα, κυρίως αυτά που εκλάπησαν από τον “Άγιο Σάββα”, καθώς είναι τελευταίας τεχνολογίας και ο “σειριακός” αριθμός που τα συνοδεύει είναι αποκλειστικός. Όταν λοιπόν θα χρειαστούν επισκευή και κυρίως συντήρηση, κάτι που θα πρέπει απαραίτητα να γίνει από εξειδικευμένο προσωπικό των εταιρειών κατασκευής, τότε θα αποκαλυφθούν άμεσα οι αγοραστές”, λέει με νόημα στο NewsIt.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε