Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκβιαστής χρησιμοποιούσε το όνομα της Βασιλικής Θάνου για να θησαυρίζει!

Εκβιαστής χρησιμοποιούσε το όνομα της Βασιλικής Θάνου για να θησαυρίζει!

Μέχρι και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου ισχυριζόταν ότι γνώριζε 44χρονος που συνελήφθη μαζί με μια 43χρονη για εκβιασμό. Και οι δυο συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (02/03/2017) σε Περιστέρι και Νίκαια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας όπλων και με την ιδιότητα αυτή, παρέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο από πελάτη με σκοπό την συντήρηση ή την πώληση, σε περίπτωση ανεύρεσης αγοραστή, δύο σκοπευτικά πιστόλια. Ένα μήνα αργότερα, ειδοποίησε ψευδώς τον κάτοχο των πιστολιών (θύμα), ότι κινδυνεύει να φυλακισθεί, διότι το ένα από τα δύο όπλα του εστάλη για συντήρηση σε οπλουργό, ο οποίος τις μέρες εκείνες συνελήφθη για λαθρεμπορίο φυσιγγίων και οπλοκατοχή.

Όμως, του επεφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη μέσα στην ατυχία του. Όπως είπε ο θρασύτατος απατεώνας στο θύμα του ήταν τυχερός γιατί η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν θεία της συντρόφου του και θα μεσολαβούσε να τον γλιτώσει! Μάλιστα προχώρησε και παραπέρα υποστηρίζοντας ότι η κα Θάνου, η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός, ήταν επικεφαλής κυκλώματος που μεσολαβούσε σε τέτοιες περιπτώσεις!

Αρχικά το θύμα πείστηκε από τον 44χρονο να καταβάλει το χρηματικό ποσό των -34.000- ευρώ, προκειμένου με τις γνωριμίες που ισχυρίζετο ότι διέθετε να “κλείσει” την υπόθεσή του και να αποφύγει την δίωξη. Μέρος του ποσού αυτού, καθ’ υπόδειξη του δράστη κατατέθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της 43χρονης. Στη συνέχεια, λίγες μέρες αργότερα, ο δράστης ξαναζήτησε από το θύμα την καταβολή επιπλέον -67.000- ευρώ, διότι όπως ψευδώς ισχυρίζετο, τα χρήματα αυτά απατούσαν οι υποτιθέμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Αστυνομικοί και Δικαστικοί. Τελικά συμφώνησαν στην καταβολή σε πρώτη φάση, του ποσού των -25.000- ευρώ, τα οποία θα παρέδιδε σε ισόποσες δόσεις των -5.000- ευρώ.

Το θύμα κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έκανε καταγγελία στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Ετσι, οργανώθηκε επιχείρηση στις 2 Μαρτίου κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των -5.000- ευρώ το οποίο παρέλαβε ο 44χρονος και συνελήφθη. Παράλληλα συνελήφθη και η 43χρονη.

Οι έρευνες στα σπίτια και των δυο αποκάλυψαν θησαυρούς.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Τρία (3) περίστροφα
(490) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Πέντε (5) γεμιστήρες πιστολιών
Πλήθος τμημάτων όπλων
Μία (1) σιδερογροθιά
Ένα (1) ζευγάρι χειροπέδες
Ένα (1) πτυσσόμενο γκλοπ
Ένας (1) ασύρματος
Μία (1) συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου
Τέσσερα (4) μαχαίρια
Το χρηματικό ποσό των -3.850- ευρώ

Μετά από έρευνα στην οικία της 43χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ
(175) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
Οκτώ (8) γεμιστήρες πιστολιών
Ένας (1) ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε