Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η μεγάλη κομπίνα του λογιστή για να “φάει” χιλιάδες ευρώ και ακίνητα από 85χρονο με άνοια!

Η μεγάλη κομπίνα του λογιστή για να “φάει” χιλιάδες ευρώ και ακίνητα από 85χρονο με άνοια!

– Το σχέδιο για να “φάνε” χιλιάδες ευρώ από τον ηλικιωμένο και πως τους ξεσκέπασαν
– Ο 85χρονος πάσχει από άνοια – Ενδεικτικά της κατάστασης του είναι τα όσα είπε στην αστυνομία
– Είχαν βάλει στα μάτι καταθέσεις και 27 ακίνητα
– Εμπλέκεται και η γυναίκα που τον πρόσεχε;

Το μεγάλο κόλπο, προσπάθησαν να στήσουν ένας λογιστής, μια συμβολαιογράφος, ένας δικηγόρος και μια ιδιοκτήτρια ακινήτου, καθώς είχαν βάλει στο “μάτι” τις “πληθωρικές” καταθέσεις ενός ηλικιωμένου, οποίος όμως πάσχει από σοβαρή μορφή άνοιας.

Η απόπειρα απάτης αποκαλύφθηκε από υπαλλήλους τραπεζικού υποκαταστήματος στα Πατήσια, οι οποίοι κατάλαβαν πως κινδυνεύουν οι καταθέσεις του ηλικιωμένου και αμέσως ειδοποίησαν το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής, με αποτέλεσμα την σύλληψη του λογιστή και των σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του δικηγόρου, της συμβολαιογράφου, αλλά και της ιδιοκτήτριας του ακινήτου.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον θα διερευνηθεί ο πιθανός ρόλος που ίσως έχει παίξει στην απόπειρα εξαπάτησης μια Ουκρανή οικιακή βοηθός, που πρόσεχε των ηλικιωμένο άνδρα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από την Ασφάλεια, ο 85χρονος άνδρας, πρώην κατασκευαστής ακινήτων, διατηρούσε σε Τραπεζικό υποκατάστημα στα Πατήσια δυο λογαριασμούς ύψους άνω των 800.000 ευρώ, ενώ παράλληλα είναι ιδιοκτήτης 27 ακινήτων στην Αθήνα.

Τα τελευταία χρόνια ο 85χρονος πάσχει από σοβαρής μορφής άνοια, κάτι που γνώριζε ο λογιστής του, ο οποίος φέρετε ως ο άνθρωπος που προσπάθησε να στήσει την απάτη και βέβαια συνελήφθη. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία που είχε ο 85χρονος με τους Αστυνομικούς τις Ασφάλειας, όταν πια η υπόθεση είχε εξιχνιασθεί, καθώς τον ρώτησαν πόσο χρονών είναι για να λάβουν την απάντηση: “… είμαι 19 και κάνω και ποδήλατο”.

Ο 85χρονος πρώην κατασκευαστής, τα τελευταία χρόνια είχε χαρακτηριστεί στο υποκατάστημα με το οποίο συνεργάζονταν και διατηρούσε τους δυο καταθετικούς του λογαριασμούς, ως “καταθέτης μειωμένης ικανότητας δικαιοπραξίας”, και κατά συνέπεια οι λογαριασμοί ήταν σε “συναγερμό”.

Άλλωστε και κατά το πρόσφατο παρελθόν οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος είχαν σταματήσει αρκετές προσπάθειες αγνώστων, σε περιφερειακά υποκατάστημα, να πραγματοποιήσουν αναλήψεις από τους λογαριασμούς του. Ο λογιστής του 85χρονου, την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε στο συγκεκριμένο υποκατάστημα με ένα πληρεξούσιο ανά χείρας, που έφερε την υπογραφή του ηλικιωμένου – ήταν πλαστό – και ζήτησε να “σηκώσει” το ποσό των 10.000 ευρώ, δήθεν για έξοδα νοσηλείας του ηλικιωμένου.

Οι υπάλληλοι κατάλαβαν πως κάτι δεν πάει καλά και αμέσως ενημέρωσαν το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα την σύλληψη του λογιστή και το σχηματισμό τις Δικογραφίας σε βάρος τις συμβολαιογράφου που συνέταξε το πληρεξούσιο, του δικηγόρου που το επιβεβαίωσε, αλλά και μιας ιδιοκτήτριας ακινήτου στην Πετρούπολη, καθώς από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι ήταν έτοιμοι να “σηκώσουν” το ποσό των 300.000 ευρώ για την αγορά του ακινήτου, την στιγμή που ήδη ο 85χρονος διαθέτει στην ιδιοκτησία του 27 ακίνητα.

Επιπλέον θα διερευνηθεί και ο ρόλος τις Ουκρανής οικιακής βοηθού, καθώς φέρετε ως ο άνθρωπος που μετέφερε τον 85χρονο στο συμβολαιογραφείο προκειμένου να υπογράφει τα πληρεξούσια, την στιγμή που ο ίδιος ήταν ανήμπορος για νομικές πράξεις λόγω τις άνοιας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε