Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ληστής πνίγηκε μέσα στο ξενοδοχείο Απόλλων – Υγειoνομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας [pics, vid]

Ληστής πνίγηκε μέσα στο ξενοδοχείο Απόλλων – Υγειoνομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας [pics, vid]

– Ο 40χρονος άνδρας πνίγηκε σε ένα φρεάτιο μέσα στο ξενοδοχείο
– Προηγουμένως είχε επιτεθεί με σύριγγα σε έναν περαστικό για να τον ληστέψει
– Σε γκέτο τοξικομανών έχει μετατραπεί το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο
– Αδιαφορία των αρχών – Οργή των κατοίκων – Δεν μας ακούει κανείς, λένε στο newsit.gr

Ένα έγκλημα συντελείται στην καρδιά της Αθήνας. Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Απόλλων, το σημείο που βρήκε τον θάνατο ένας ληστής είναι απο μόνο του ένα απαγορευμένο σημείο και εστία μόλυνσης για όσους βρίσκονται γύρω από αυτό και μέσα σε αυτό.

Το ξενοδοχείο Απόλλων δεν είναι εδώ και αρκετά χρόνια ξενοδοχείο. Βρίσκεται στην Ομόνοια στην οδό Δεληγιώργη στον αριθμό 14. Έχει μετατραπεί σε γκέτο τοξικομανών. Σύμφωνα με τους περιοίκους σε αυτό έχουν βρεί καταφύγιο δεκάδες τοξικομανείς απόκληροι της ζωής.

Οι χώροι του όπως αποκαλύπτει το newsit.gr είναι όχι απλά ακατάλληλοι για να μείνει κανείς αλλά είναι μια υγειονομική βόμβα. Σκουπίδια παντού. Στρώματα, καρέκλες χαλασμένοι ανεμιστήρες και λαμαρίνες. Η δυσοσμία είναι τόσο έντονη και γίνεται εντονότερη όσο πλησιάζει κανείς στο ξενοδοχείο. Το σκηνικό εγκατάλειψης είναι εμφανές απέξω. Αρκεί κανείς να κοιτάξει τα μπαλκόνια του ξενοδοχείου. Σε αυτά υπάρχουν απλωμένα ρούχα και σκουπίδια.

Το βράδυ της Κυριακής βρήκε τον θάνατο ένας 40χρονος τοξικομανής, ονόματι Νίκος, ο οποίος πνίγηκε σε ένα πλημμυρισμένο φρεάτιο του ξενοδοχείου.

Γείτονες μιλώντας στο newsit.gr αναφερουν πως έχουν ζητήσει πολλές φορές την βοήθεια των αρχών αλλά αντί για πράξεις λαμβάνουν…έγγραφα. «Είναι εγκαταλελειμένο χρόνια. Αδιαφορούν και το κλείνουν με λαμαρίνες. Τα φρεάτια είναι βουλωμένα. Ο ανθρωπος που πέθανε πνίγηκε οπως μάθαμε. Έχουν πεθάνει κι άλλοι άνθρωποι. Το υγειονομικό δεν κάνει τιποτα», λέει, μιλώντας στο newsit.gr κάτοικος της περιοχής. 

«Χθες ακούσαμε φωνές και κατεβήκαμε κάτω. Είμαστε ακριβώς δίπλα απο το ξενοδοχείο. Το δωμάτιο μας ειναι δίπλα. Μάθαμε τι έγινε. Είδαμε να βγάζουν τον ανθρωπο», λέει στο newsit.gr μια γειτόνισσα.

Ο 40χρονος επιτέθηκε σε έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Αγησιλάου και Ιάσονος. Τον απείλησε με μια σύριγγα και του άρπαξε το κινητό. Έφυγε τρέχοντας, όμως το θύμα τον ακολούθησε. Το είδε να μπαίνει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Απόλλων.

Ο άνδρας κάλεσε την αστυνομία, ενημερώνοντας για τη ληστεία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και επιχείρησαν να κάνουν έρευνα στο παλιό ξενοδοχείο άκουσαν φωνές να καλούν σε βοήθεια. Μέσα στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο υπήρχε ένα ανοιχτό φρεάτιο το οποίο ήταν γεμάτο νερό. Ο δράστης είχε πέσει μέσα και κινδύνευε να πνιγεί.

Ένας από τους άνδρες της ΔΙΑΣ έπεσε στο νερό σε μια προσπάθεια να τον σώσει, ωστόσο κινδύνεψε να πνιγεί και ο ίδιος και εγκατέλειψε την προσπάθεια. Ενημερώθηκε η αστυνομία, ωστόσο οι πυροσβέστες δεν πρόλαβαν να σώσουν τον 40χρονο.

Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε