Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νέα ένταση στην δίκη Βαξεβάνη – Νικολοπούλου – Ζητήθηκε η προσαγωγή της συζύγου Στουρνάρα

Νέα ένταση στην δίκη Βαξεβάνη – Νικολοπούλου – Ζητήθηκε η προσαγωγή της συζύγου Στουρνάρα

Χαμός επικράτησε και πριν από λίγο στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίφων όταν το ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο διέταξε την προσαγωγή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα και μίας φίλης της στον Εισαγγελέα.

Άμεσα αντέδρασαν οι δικηγόροι της κυρίας Νικολοπούλου, φωνάζοντας στους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει την σύζυγο του κ. Στουρνάρα ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον Εισαγγελέα.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Πάνω στον απόλυτο πανικό οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κ. Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη καθώς νωρίτερα την διάρκεια κατάθεσης της στο δικαστήριο φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας.

Προκαταρκτική από την εισαγγελία

Τελικά αποφασίσθηκε να διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με το καταγγελλόμενο περιστατικό της καταγραφής της συνεδρίασης στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη ενώπιον του ΣΤ΄Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η φίλη της κας Στουρνάρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας δεν προχώρησε σε καμία ποινική ενέργεια σε βάρος της γυναίκας καθώς έχει ήδη κατασχεθεί το κινητό το οποίο ανήκει στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα προκειμένου να διαπιστωθεί αν και τι ακριβώς έχει καταγραφεί.

Μετά τη διενέργεια της έρευνας που θα διαπιστώσει αν πράγματι υπήρξε παράνομη καταγραφή της διαδικασίας, η Εισαγγελία θα αποφανθεί αν θα κινηθεί ποινικά σε βάρος της κ. Νικολοπούλου και της φίλης της.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε