Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στον ανακριτή ο παιδοκτόνος – Μαρτύρησε στα χέρια του η 6χρονη Στέλλα – Τη σκότωσε και πέταξε το σώμα της σε κάδο σκουπιδιών

Στον ανακριτή ο παιδοκτόνος – Μαρτύρησε στα χέρια του η 6χρονη Στέλλα – Τη σκότωσε και πέταξε το σώμα της σε κάδο σκουπιδιών

– “Της έκλεισα το στόμα γιατί έκλαιγε” φέρεται να είπε στους αστυνομικούς
– Ισχυρίστηκε ότι ήταν σε πλήρη σύγχυση λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που παίρνει
– Το “θέατρο” για 16 ώρες από την εξαφάνιση του παιδιού και η φρικιαστική αποκάλυψη
– Άναψαν κεριά στο σημείο που βρέθηκε το άψυχο σώμα της μικρής Στέλλας
– Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ο συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε ένα παιδί με κινητικά προβλήματα
– Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 61χρονος πρώην αστυνομικός που κατηγορείται ότι στραγγάλισε το κοριτσάκι του και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της περιύβρισης νεκρού. Ο πρώην αστυνομικός ο πρώην αστυνομικός, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, οδηγήθηκε στον τακτικό ανακριτή, όπου είτε θα απολογηθεί είτε θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Κράτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, το στόμα του κλειστό μέχρι να αποκαλυφθεί ότι το παιδί ήταν νεκρό. Μέχρι ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος να αποκαλύψει ότι το κορμάκι του βρισκόταν ανάμεσα στα σκουπίδια μέσα σε κάδο λίγα μέτρα μακρυά απ’ το σπίτι της οικογένειας. Ο δράστης επικαλέστηκε προβλήματα υγείας, είπε ότι η βαριά φαρμακευτική αγωγή που παίρνει του προκαλεί σύγχυση. Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει όμως πως το παιδί πέθανε στην αγκαλιά του… Μιλάει για τραγικό δυστύχημα…

Το χρονικό της τραγωδίας στην Αγία Βαρβαρα

Ολόκληρη η χώρα ενημερώθηκε μέσω Amber Alert ότι η 6χρονη Στέλλα Εικοσπεντάκη είχε εξαφανιστεί.
Ήταν ο ίδιος της ο πατέρας που πήγε στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε την εξαφάνιση. Τα όσα είπε δημιούργησαν τα ερωτήματα.
Ο 61χρονος, συνταξιούχος αστυνομικός, πήγε αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα. Είπε στους πρώην συναδέλφους του ότι το ένα από τα δίδυμα παιδιά του η εξάχρονη κόρη του η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα εξαφανίστηκε μέσα από το σπίτι την ώρα που ο ίδιος κοιμόταν. Είπε ότι δεν ήξερε τι είχε συμβεί. Πως είχε δει το παιδί για τελευταία φορά το βράδυ όταν το έβαλε για ύπνο μαζί με τον αδελφό της. Στη συνέχεια δήλωσε πως πέταξε τα σκουπίδια και επέστρεψε στο σπίτι και έπεσε και εκείνος για ύπνο. Η μητέρα των παιδιών έλειπε από το σπίτι καθώς είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για κάποια επέμβαση.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί τον άκουσαν να τους λέει πως όταν το πρωί ξύπνησε για να πάει τα παιδιά στο σχολείο η μικρή έλειπε.
Αυτό που σήμανε τον πρώτο συναγερμό στους αστυνομικούς ήταν ότι τους είπε πως πήγε τον γιο του στο σχολείο και ύστερα πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνιση…

Στο ερώτημα πως είναι δυνατόν κάποιος να μπει στο σπίτι και να πάρει το παιδί, εκείνος απάντησε πως παίρνει βαριά φαρμακευτική αγωγή που του προκαλεί υπνηλία. Είπε μάλιστα ότι ίσως λόγω των χαπιών να άφησε τα κλειδιά στην πόρτα του σπιτιού. Ήταν όπως είπε σε σύγχυση. Ίσως κάποιος μπήκε να κλέψει και… τελικά απήγαγε το παιδί.
Ήταν μια κατάθεση με πολλά κενά. Οι αστυνομικοί άρχισαν να έχουν υποψίες. Άρχισαν την αναζήτηση του κοριτσιού, αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το τι πραγματικά είχε συμβεί…

Δυστυχώς οι έμπειροι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση είχαν φόβο για το χειρότερο. Έτσι ξεκίνησε έρευνα με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στην περιοχή κοντά στο σπίτι. Ερευνήθηκαν όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται το παιδί, αλλά και οι κάδοι, καθώς όσο οι ώρες περνούσαν τόσο μεγάλωναν οι φόβοι ότι το παιδί δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα σήμανε συναγερμός. Ένας σκύλος εντόπισε το άψυχο σώμα της μικρής Στέλλας.

Οι χειρότεροι φόβοι των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν. Αμέσως άλλαξαν τακτική απέναντι στον πρώην συνάδελφό τους. Τον ενημέρωσαν για το αποτρόπαιο εύρημά τους και τους ζήτησαν εξηγήσεις.
Τότε ο 61χεονος φέρεται να έσπασε. Είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνος που έριξε το άψυχο κορμί του παιδιού του στον κάδο. Ομολόγησε προφορικά ότι η μικρή Στέλλα ήταν ανήσυχη. Την είχε ταράξει το γεγονός της απουσίας της μητέρας της. Άρχισε όπως είπε να κλαίει μέσα στη νύχτα. Εκείνος προσπάθησε να την ηρεμήσει, την πήρε αγκαλιά. Είπε πως της έκλεισε το στόμα για να μην ξυπνήσει τον δίδυμο αδελφό της και πως την έσφιξε δυνατά. Λίγο μετά όπως είπε παρατήρησε ότι το παιδί δεν ζούσε… Όλα δείχνουν ότι το κοριτσάκι βρήκε φρικτό ασφυκτικό θάνατο.

Στην συνέχεια, όπως φέρεται να είπε ο 61χρονος, πήρε το κορμί του μικρού παιδιού, το έβαλε σε μια σακούλα και το πέταξε σε έναν κάδο πίσω από το σπίτι… Εκεί όπου εντοπίστηκε τη νύχτα.

Ο 61χρονος φαίνεται πως προσπάθησε να δικαιολογηθεί. Είπε πως έχει προβλήματα και παίρνει φάρμακα. Ήταν, φέρεται να είπε, σε σύγχυση. Δεν κατάλαβε ότι προκάλεσε κακό στο παιδί, ούτε και είχε συναίσθηση των πράξεών του όταν πετούσε το άψυχο σώμα του στον κάδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε