Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Θα αφεθεί ελεύθερος ο ύποπτος “τζιχαντιστής”! Δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του – Γιατί φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Ως στρατολόγο και καθοδηγητή του “ISIS” αναφέρουν τα πληροφοριακά δελτία των Γαλλικών Μυστικών Υπηρεσιών τον 49χρονο Γάλλο υπήκοο, Αλγερινής καταγωγής
– Την Κυριακή στην Ασπροβάλτα της Θεσσαλονίκης εμβόλισε αυτοκίνητο της Αντιτρομοκρατικής
– Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό τον παρακολουθούσαν
– Θεωρείται ύποπτος για καθοδήγηση πιστών, όσον αφορά στην ένταξη τους στις τάξεις του “ISIS”
– Πως εξηγεί ότι φώναξε “Αλλάχου Άκμπαρ” όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με το “ISIS” όταν πια είχε ακινητοποιηθεί από τους Αστυνομικούς και μάλιστα με την απειλή των όπλων τους, φέρεται να φώναξε: “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Ήταν “φακελωμένος”

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διεθνούς Τρομοκρατίας της Αντιτρομοκρατικής, παρακολουθούσαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος έφθασε στην χώρα μας από την Τουρκία, καθώς ο ίδιος είναι καταχωρημένος στις λίστες των υπόπτων για σχέση με το “Ισλαμικό Κράτος”.

Μάλιστα, οι Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εκδώσει σε βάρος του “Ειδικό Δελτίο διαρκούς επιτήρησης”, το οποίο βέβαια έχει αποσταλεί σε όλες τις συνεργαζόμενες Μυστικές Υπηρεσίες των κρατών μελών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το “απόρρητο δελτίο” που έφθασε από τις Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες, τόσο στην Αντιτρομοκρατική όσο και στην ΕΥΠ, αναφέρει τον 49χρονο Αλγερινό με το Γαλλικό διαβατήριο, ως ύποπτο για καθοδήγηση πιστών, όσον αφορά στην ένταξη τους στις τάξεις του “ISIS”, ενώ παράλληλα τον εμφανίζουν και ως στρατολόγο πυρήνων τζιχαντιστών που βρίσκονται “εν υπνώσει” στην Γηραιά Ήπειρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Μυστικές Υπηρεσίες μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να έχουν στα χέρια τους χειροπιαστά στοιχεία για την άμεση εμπλοκή του 49χρονου στο τρομοκρατικό δίκτυο του “Ισλαμικού Κράτους”, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η σύλληψή του και η παραπομπή του στην Δικαιοσύνη.

Εδώ να σημειώσουμε πως ενώπιον του δικαστηρίου, ο 49χρονος υποστήριξε πως φοβήθηκε γιατί πέρασα τους αστυνομικούς για κλέφτες και γι’ αυτό αρχικά εμβόλισε το αυτοκίνητο. Ακόμη τόνισε πως επειδή είναι βαθιά θρησκευόμενος, είπε τη φράση “Αλλάχου Άκμπαρ” (σ.σ. ο Θεός είναι μεγάλος) θέλοντας να ευχαριστήσει το Θεό που επρόκειτο για Έλληνες αστυνομικούς και όχι ληστές.

Τι “δείχνουν” τα ταξίδια του

Ωστόσο έχει διαπιστωθεί, από την παρακολούθηση που έχουν κάνει οι Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες και όχι μόνο, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει κάνει ταξίδια στην Συρία, χωρίς όμως να διαπιστωθεί εμπλοκή του σε πολεμικές επιχειρήσεις του “ISIS”.

Αντιθέτως σε ένα από τα ταξίδια που είχε πραγματοποιήσει ο 49χρονος στην Υεμένη, διαπιστώθηκε από Γάλλους πράκτορες πως επισκέφθηκε στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών του “Ισλαμικού Κράτους”.

Ο 49χρονος είναι υπό διαρκή επιτήρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να απελαθεί στην χώρα του, δηλαδή στην Γαλλία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε