Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Το άγριο φονικό στην Αγία Νάπα έχει ιστορία – Ο αιματηρός επιχειρηματικός πόλεμος που κρατά δεκαετίες

Το άγριο φονικό στην Αγία Νάπα έχει ιστορία – Ο αιματηρός επιχειρηματικός πόλεμος που κρατά δεκαετίες

Ένας ιδιαίτερα αιματηρός επιχειρηματικός πόλεμος εξελίσσεται τις τελευταίες δεκαετίες στην Κύπρο, με θύματα τα μέλη της οικογένειας Καλοψιδιώτη, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης και του ηλεκτρονικού τζόγου.

Το βράδυ της Τετάρτης στην τουριστική περιοχή της Αγίας Νάπας, έπεσε νεκρός ο τελευταίος της οικογενείας, Φάνης Καλοψιδιώτης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε γίνει στόχος πληρωμένων εκτελεστών τουλάχιστον δυο φορές, ενώ τον Ιούνιο του 2014 άγνωστοι είχαν δολοφονήσει τον πατέρα του και το 1996 πληρωμένοι εκτελεστές είχαν σκοτώσει το μεγαλύτερο αδελφό του, που επίσης δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στη νύχτα και το τζόγο.

Μάλιστα λόγω αυτής της δολοφονίας ο Φ. Καλοψιδιώτης είχε αναγκαστεί έπειτα από προτροπή του πατέρα του, να εγκαταλείψει τις σπουδές του στις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Μεγαλόνησο, προκειμένου να αναλάβει το τιμόνι των οικογενειακών επιχειρήσεων.

Η εκτέλεση

Ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Φάνης Καλοψιδιώτης το βράδυ της Τετάρτης δειπνούσε με φίλους του, ανάμεσα τους κι ένας αστυνομικός της Κυπριακής ΚΥΠ μαζί με την σύζυγο του, στο προαύλιο χώρο γνωστού ρεστοράν στην Αγία Νάπα.

Στο διπλανό τραπέζι βρίσκονταν οι φρουροί του επιχειρηματία, πάντα με το χέρι στα όπλα τους καθώς ο κίνδυνος για τον εργοδότη τους ήταν ανά πάσα στιγμή υπαρκτός.

Ξαφνικά στης 23:30 εισέβαλαν στο κατάστημα τρεις κουκουλοφόροι, με καλάσνικοφ στα χέρια και άρχισαν να “γαζώνουν” το τραπέζι του Καλοψιδιώτη, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο ίδιος, ο αστυνομικός συνδαιτυμόνας του επιχειρηματία και η σύζυγος του ένστολου.

Οι φρουροί του Φ. Καλοψιδιώτη αντέδρασαν και αντήλλαξαν πυρά με τους τρεις εκτελεστές με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει νεκρός, ενώ οι συνεργοί του, πυροβολώντας αδιακρίτως ανάμεσα στους θαμώνες του ρεστοράν, κατάφεραν να διαφύγουν με αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει έξω από το κατάστημα.

Λίγη ώρα μετά η κυπριακή Αστυνομία ανακάλυπτε σε ερημική τοποθεσία της Αγίας Νάπας, καμένο το αυτοκίνητο των δραστών και στο εσωτερικό του καμένο ένα από τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκτελεστές λειτουργούσαν κατ’ εντολή και ωθούμενοι από αντίπαλα επιχειρηματικά σχέδια, όσον αφορά στην επαγγελματική δραστηριότητα του Φ. Καλοψιδιώτη.

Επίσης, καθόλου τυχαία και η ημερομηνία που επέλεξαν οι εκτελεστές και κυρίως ο εντολέας τους, καθώς στις 23 Ιουνιου του 2012 δυο Έλληνες, 31 και 42 ετών, είχαν εκτελέσει τρεις Κυπρίους κι έναν Ρουμάνο, όλοι σωματοφύλακες του επιχειρηματία, πιστεύοντας πως ανάμεσα τους βρίσκονταν και ο Φ. Καλοψιδιώτης.

Τον Ιούνιο του 2014 άγνωστοι είχαν εκτελέσει τον 77χρονο πατέρα του επιχειρηματία έξω από το σπίτι τους, ενω το 1996 με εκρηκτικό μηχανισμό οι επίμονοι ηθικοί αυτουργοί των “συμβολαίων θανάτου” εναντίον της οικογένειας Καλοψιδιώτη είχαν σκοτώσει τον μεγαλύτερο αδελφό του επιχειρηματία.

Πάντως και σύμφωνα με τα όσα είχε δημοσιοποιήσει με επιστολή του στα κυπριακά και ελληνικά ΜΜΕ ο ίδιος ο επιχειρηματίας, το 2014 και ενώ είχε προηγηθεί η εκτέλεση των φρουρών του και η σύλληψη των δυο Ελλήνων αντιεξουσιαστών, ο ίδιος αποκάλυπτε πως υπάρχουν περίεργες διαρροές και κωλυσιεργία από την πλευρά της αστυνομίας της Μεγαλονήσου σε ότι έχει να κάνει με την αποκάλυψη του ηθικού αυτουργού των δολοφονιών, φωτογραφίζοντας αντίπαλα επιχειρηματικά στρατόπεδα.

Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από την συλληψη των δυο αντιεξουσιαστών στην Ελλάδα και την έκδοση τους στην Κύπρο, λέγεται ότι είχαν αποστείλει στους Κύπριους συναδέλφους τους, σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης και για την πλήρη διαλεύκανση της, χωρίς όμως τελικά να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με τον ηθικό η τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των εκτελέσεων.

Το μακελειό του ’14

Στης 23 Ιουνίου του 2014 τέσσερις φρουροί του Φ. Καλοψιδιώτη, έπεφταν μέσα σε 14 δευτερόλεπτα νεκροί, χτυπημένοι από τις σφαίρες που βγήκαν από το 9αρι πιστόλι μάρκας “Clogk” που φέρεται να κρατούσε ο καταδικασμένος σε ισόβια πια Δ. Μαμαλικόπουλος.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί επίσης στην Ελλάδα ο φερόμενος συνεργός του δολοφόνου Τάσος Τσεχειλίδης, οποίος επίσης είχε εκδοθεί στην Κύπρο όπου και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Κατά την διάρκεια της δίκης τους, κυρίως ο Τσεχιλείδης είχε αρχίσει να αφήνει υπόνοιες για εμπλοκή του σύνεργου του σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα, όπως η επίθεση στο Α/Τ Αγίας Παρασκευής και η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από την οργάνωση “Σέχτα Επαναστατών”.

Εκείνη την εποχή το καλοκαίρι του 2014 κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχε μεταβεί στην Κύπρο όπου και εξέτασε το Μαμαλικόπουλο, διαπιστώνοντας, ή τουλάχιστον αυτό είχε διαρρεύσει, πως ουδεμία σχέση είχε με τις ενέργειες που ανέφερε ο συνεργός του, καθώς δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει σημαντικές λεπτομέρειες των επιθέσεων, των οποίων οι αστυνομικοί ήταν γνώστες λόγω των ερευνών που είχαν πραγματοποιήσει.

Μάλιστα εκείνη την εποχή είχε λεχθεί πως στόχος του 45χρονου σήμερα βαρυποινίτη και των δήθεν αποκαλύψεων που είχε εξαπολύσει, δεν ήταν άλλος από την εκδοσή του στην Ελλάδα, προκειμένου να γλυτώσει τα ισόβια και την έκτιση της ποινής στις κυπριακές φυλακές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε