Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Βγενόπουλος: Παράνομη η ποινική δίωξή μου

Βγενόπουλος: Παράνομη η ποινική δίωξή μου

Μη σύννομη χαρακτηρίζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του και ακόμα 14 στελεχών της τράπεζας Marfin σχετικά με δάνειο περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως δε αναφέρει, προκαλεί απορία το πως ασκήθηκε δίωξη χωρίς νέα στοιχεία.

«Δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη» είναι ο τίτλος της δήλωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Σημειώνει ότι η υπόθεση για την οποία που ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος είχε μπει στο αρχείο. «Η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου», αναφέρει.

«Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη» καταλήγει.

Όλη η δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου

«Δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ΄εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία.
Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.
Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.
Υπό τα δεδομένα αυτά η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν.
Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε