Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο! Η επίθεση των κουκουλοφόρων στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Φωτό από youtube
Φωτό από youtube

Στο “φως” της δημοσιότητας έχει έρθει ένα βίντεο ντοκουμέντο, που αποτυπώνει καρέ – καρέ την δράση των κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια της σημερινής επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Οι άγνωστοι πραγματοποίησαν “καταδρομική” επίθεση. Φορώντας κράνη και κουκούλες για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους με βαριοπούλες και πέτρες προκάλεσαν φθορές στη τζαμαρία του κτηρίου, αλλά και σε δύο αυτοκίνητα εργαζόμενων.

Οι -ψύχραιμες ομολογουμένως- κινήσεις τους έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Καταφθάνουν με τα μηχανάκια, σπάνε τα τζάμια ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, πριν οι υπόλοιποι κατευθυνθούν προς την είσοδο των γραφείων με βαριοπούλες στα χέρια.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι δύο κουκουλοφόροι που έσπασαν τη τζαμαρία στην είσοδο, αμέσως μετά την επίθεση αποχωρούν προς το μηχανάκι τους με βήμα… πολύ αργό, σαν να μη φοβούνται.

Την επίθεση έχουν ήδη καταδικάσει τα κόμματα, ενώ με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών επίσης καταδικάζει την επίθεση από μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας». Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι «οι Έλληνες δημοσιογράφοι που διαδήλωσαν χθες μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας κατά της αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης, καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται και δηλώνουν ότι η ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα».

Δείτε το βίντεο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε