Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Δώρα Ζέμπερη: Ο δολοφόνος της έψαχνε θύματα στο νεκροταφείο!

Δώρα Ζέμπερη

– Ξετυλίγεται το κουβάρι της άγριας δολοφονίας που συγκλόνισε τη χώρα
– Ο 58χρονος Έλληνας που κρατείται φέρεται να έχει ομολογήσει πως σκότωσε η Δώρα Ζέμπερη
– Πήγε στο Β’ Νεκροταφείο αναζητώντας θύματα για να ληστέψει
– Είχε αφήσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό
– Οι κινήσεις του μετά το φονικό και το μεγάλο λάθος που τον “πρόδωσε”

Ο άνθρωπος που δολοφόνησε με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη είναι πλέον στα χέρια της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άλλωστε, ο Έλληνας που κρατείται από το μεσημέρι της Τρίτης (07.11.2017) στη ΓΑΔΑ, φέρεται να έχει ομολογήσει το άγριο έγκλημα. Μια δολοφονία για μια τσάντα κι ένα κινητό.

Στόχος του ήταν η ληστεία. Γι’ αυτό πήγε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο. Για να βρει θύματα και να ληστέψει. Να κλέψει λίγα ευρώ. Είχε, όπως προκύπτει από την πορεία των ερευνών, προετοιμάσει και τη διαφυγή του.

Οι αστυνομικοί έχουν όλα τα στοιχεία που δένουν τις κατηγορίες σε βάρος του.

Πρόκειται για έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής, 58 ετών, παλιό γνώριμο των αστυνομικών από υπόθεση ναρκωτικών και υποθέσεις κλοπών. Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη είναι τοξικομανής.

Βήμα βήμα οι κινήσεις του

Ο ύποπτος για τη δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη είχε αφήσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Περισσό. Μπήκε στο Β’ Νεκροταφείο και άρχισε να ψάχνει υποψήφια θύματα. Να τους κλέψει λίγα χρήματα και να εξαφανιστεί.

Η μοίρα τον έφερε στο δρόμο της άτυχης εφοριακού. Η Δώρα Ζέμπερη είχε μαζί της την τσάντα και το κινητό της. Αυτά ήταν και ο στόχος του. Όταν όμως την πλησίασε και επιχείρησε να της τα αρπάξει, η νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Αντιστάθηκε και τότε, ο δράστης φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τη χτύπησε.

Η μανία του να μη συλληφθεί, ίσως, να ήταν εκείνη που τον “όπλισε” να τη μαχαιρώσει 14 φορές για να της κλείσει το στόμα.

Αφού την άφησε αιμόφυρτη, έτρεξε, πήδηξε τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, πήρε το μηχανάκι κι έφυγε. Αρχικά, πέρασε από τα Πετράλωνα και μετά έφτασε στην Ομόνοια. Εκεί, προσπάθησε να πουλήσει το κινητό.

Το μεγάλο του λάθος

Το κινητό ήταν εκείνο που τελικά τον πρόδωσε. Γιατί έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δεν το απενεργοποίησε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον δράστη σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας. Το έχασαν ωστόσο πριν φτάσει στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό.

Έφτασαν όμως στα ίχνη του. Το κινητό της Δώρας Ζέμπερη έδωσε στίγμα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι αστυνομικοί ήταν πλέον βέβαιοι ότι εκεί προσπάθησε να πουλήσει το κινητό και έτσι ξεκίνησαν ευρύτατη έρευνα για τον εντοπισμό του.

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι.

Ερευνώντας οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν καταστηματάρχη στον οποίο ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει το κινητό. Αμέσως έγινε διασταύρωση στοιχείων. Καθώς ο δράστης ήταν σεσημασμένος οι αστυνομικοί έφτασαν εύκολα στην ταυτότητά του και έτσι η έρευνα έγινε συγκεκριμένη.

Το πρωί σήμερα κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Κινούνταν και πάλι στα πέριξ της Ομόνοιας.

Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν για ανάκριση στη ΓΑΔΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις