Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φυγόποινος ο Χρήστος Παππάς – Κρύβεται το ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Χρήστος Παππάς είναι ο μοναδικός από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που δεν έχει εμφανιστεί για να παραδοθεί στις Αρχές. Τι διαμηνύει μέσω του δικηγόρου του.

“Συνειδητή επιλογή” χαρακτηρίζει ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του καταδικασθέντα Χρήστου Παππά, την απόφαση του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής να μην παραδοθεί στις Αρχές, ύστερα από την ανακοίνωση του δικαστηρίου για μη χορήγηση αναστολής στην εκτέλεση της ποινής του.

Ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, είναι ο μοναδικός από τα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που δεν έχει εμφανιστεί και μέσω του δικηγόρου του διαμηνύει ότι θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί.
“Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών. Δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και τι θα αποφασίσει. Γι’ αυτό τονίζω ότι αυτό ισχύει προς το παρόν”, δήλωσε στο ethnos.gr ο δικηγόρος Περικλής Σταυριανάκης. 

Click4more: Στη ΓΑΔΑ με τα πράγματα του Μιχαλολιάκου η Ζαρούλια (pics, video)

Νωρίτερα, σήμερα (22.10.2020), η Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του, στην περιοχή του Παπάγου, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες σε άλλα τέσσερα σπίτια: δύο στην Αθήνα και δύο στα Γιάννενα. Το γεγονός αυτό προξενεί εντύπωση, αφού υποτίθεται ότι εδώ και πολλές ημέρες οι αρχές είχαν σχέδιο σύλληψης μέσα σε ελάχιστο χρόνο όλων των καταδικασθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 

Υπενθυμίζουμε ότι το 2013, όταν έγιναν οι συλληψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Χρήστος Παππάς δεν είχε εμφανιστεί και πήγε μονος του στη ΓΑΔΑ με ταξί, μία ημέρα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του. 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις