Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεγάλη επιχείρηση στα Εξάρχεια – Εκκενώνεται κτίριο υπό κατάληψη στην Καλλιδρομίου

Καλλιδρομίου Εξάρχεια κατάληψη
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

Επιχείρηση από την αστυνομία στα Εξάρχεια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν κτίριο υπό κατάληψη στην οδό Καλλιδρομίου.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής (26.11.2017) η οδός Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια γέμισε αστυνομικούς. Άνδρες των ΜΑΤ, της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Στόχος, η εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο κτίριο της κατάληψης Gare και προχώρησαν σε προσαγωγές. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων.

Πρωτοστάτησαν στην κατάληψη στο Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της κατάληψης στο κτίριο της Καλλιδρομίου είχαν πρωτοστατήσει και στην κατάληψη στο Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν ξεκινήσουν οι τριήμεροι εορτασμοί για την επέτειο από την εξέγερση του ’73, ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε κατάληψη στο Πολυτεχνείο και απέτρεψε, για πρώτη φορά από την πτώση της Χούντας, να ανοίξουν οι πύλες του Ιδρύματος τρεις μέρες πριν τη 17η Νοέμβρη.

Ψάχνουν τους δράστες της επίθεσης στη Νατάσα Τσουκαλά

Παράλληλα με την εκκένωση της κατάληψης στην Καλλιδρομίου, γίνεται και άλλη μια έρευνα. Οι αστυνομικοί ερευνούν μήπως βρουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στους δράστες του τραυματισμού της δικηγόρου Νατάσας Τσουκαλά.

Η δικηγόρος επέστρεφε σπίτι της από το γραφείο της το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Βρέθηκε εν μέσω των επεισοδίων και ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν κουκουλοφόροι, καρφώθηκε στο γόνατό της, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις