Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παλαιό Φάληρο: Συνελήφθησαν οι δύο καταζητούμενοι ληστές του ψιλικατζίδικου

Παλαιό Φάληρο

– Στo “δόκανο” της ΕΛΑΣ οι δύο συνεργοί του δράστη που ξυλοκοπήθηκε από τον ιδιοκτήτη
– “Μπλεγμένος” σε ανθρωποκτονία ο ένας από τους 2
– Πληροφορίες για συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες
– Το χρονικό της… αποτυχημένης απόπειρας ληστείας
– Εικόνες και βίντεο

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, σε σχέση με την ληστεία σε μίνι μάρκετ στο Παλαιό Φάληρο τα ξημερώματα της Τρίτης (18.10.2017). Πρόκειται για δύο νεαρούς άνδρες, οι οποίοι ήταν συνεργοί του δράστη που ξυλοκοπήθηκε τελικά από τον υπάλληλο του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, πρόκειται για δύο νεαρούς ηλικίας 25 ετών οι οποίοι αφού πυροβόλησαν στον αέρα, τράπηκαν σε φυγή.

Ο ένας μάλιστα εξ’ αυτών πριν από 5 χρόνια, σε ηλικία 20 ετών, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία ενώ βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας. Συγκεκριμένα, πυροβόλησε με την καραμπίνα του πατέρα του άνδρα, ο οποίος προσπάθησε να τον χτυπήσει με το αμάξι του. Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Πάντως και για τους δύο 25χρονους υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες.

Το χρονικό της… παραλίγο ληστείας

Όλα έγιναν στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου, στην οδό Ζησιμοπούλου ξημερώματα της Τρίτης. Τρεις ληστές επιχείρησαν να αρπάξουν χρήματα από ψιλικατζίδικο. Μάλιστα πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό όταν προσπάθησαν να τους σταματήσουν διερχόμενοι πολίτες.

Παλαιό Φάληρο

Κρατούσαν καλάσνικοφ και πυροβόλησαν και όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη και έναν εργαζόμενο που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Αντιμέτωποι με τους πολίτες

Οι ληστές εμφανίστηκαν μέσα στη νύχτα από το πλάι του καταστήματος, την ώρα που ο ιδιοκτήτης ετοιμαζόταν να φύγει.

Ο ιδιοκτήτης, μια υπάλληλος και ένας πελάτης βρισκόταν έξω από το ψιλικατζίδικο όταν είδαν τους δυο άνδρες να πλησιάζουν με κουκούλες στα πρόσωπα και καλάσνικοφ στα χέρια.

Μπήκαν στο κατάστημα και πλησίασαν τον υπάλληλο που βρισκόταν στο ταμείο. Εκείνος αντέδρασε και τότε τον χτύπησαν με τον υποκόπανο του όπλου.

Αμέσως ο ιδιοκτήτης έπεσε πάνω στον έναν από τους δράστες και προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει.  Μαζί με τον υπάλληλο προσπάθησαν να πάρουν τα όπλα από τα χέρια των δραστών.

Ο ένας από τους ληστές βγήκε από το κατάστημα πυροβολώντας για εκφοβισμό. “Έριξε” τουλάχιστον επτά  φορές. Οι σφαίρες ευτυχώς βρήκαν στους τοίχους και τα μπαλκόνια. Ο ιδιοκτήτης κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και τότε ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν περαστικοί, αλλά δεν κατάφεραν εντοπίσουν κανέναν από τους άλλους δύο εκείνη τη στιγμή.

Ο δράστης που ακινητοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο του καταστήματος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός σοβαρά χτυπημένος.

Στο ντοκουμέντο του newsit.gr ο ληστής φαίνεται πεσμένος στο έδαφος. Πλήρως ακινητοποιημένος. Αιμόφυρτος και χωρίς την παραμικρή ικανότητα να κουνηθεί. Πάνω του στέκονται αστυνομικοί, ήταν όμως ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου που τον έβγαλε εκτός μάχης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις