Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σκάνδαλο στην ΕΛ.ΑΣ. με τον κοσμηματοπώλη! Τα γνήσια κοσμήματα και τα “μαϊμού” [pics]

Σκάνδαλο στην ΕΛ.ΑΣ. με τον κοσμηματοπώλη! Τα γνήσια κοσμήματα και τα “μαϊμού” [pics]
Πηγή φωτογραφίας: astynomia.gr

Σε επίσημες ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία για τον επίσημο εκτιμητή κλεμμένων κοσμημάτων και χρυσαφικών στις -κατά καιρούς- υποθέσεις εξιχνίασης της Αστυνομίας.

Ο γνωστός κοσμηματοπώλης “ξάφριζε” πολύτιμα κομμάτια, τα οποία αντικαθιστούσε με “φο μπιζού”, κρατώντας στην κατοχή του κοσμήματα και χρυσαφικά μεγάλης αξίας.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα κλοπιμαία, παραθέτοντας τα γνήσια και τις απομιμήσεις.

Πρόκειται για πασίγνωστο παραδοσιακό κοσμηματοπώλη του Κολωνακίου, ο οποίος -λόγω των σπουδών του- αλλά και της εμπειρίας του στην αργυροχρυσοχοΐα, επί χρόνια ήταν επίσημος εκτιμητής κλοπιμαίων στις υποθέσεις που εξιχνίασε κατά καιρούς η Ασφάλεια Αττικής και όχι μόνο.

Η αποκάλυψη και εν τέλει η σύλληψη του γνωστού χρυσοχόου, ήρθε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι οποίοι του είχαν δώσει για εκτίμηση τα κλοπιμαία που είχαν βρει στην κατοχή των κακοποιών που βασάνιζαν τα θύματα τους με πυρακτωμένο οικιακό σίδερο.

Τα κλοπιμαία που… έλειπαν

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, είχαν φωτογραφίσει ένα προς ένα τα κλοπιμαία πριν τα παραδώσουν στον γνωστό κοσμηματοπώλη προκειμένου να κάνει την εκτίμηση της αξίας και στην συνέχεια να τα παραδώσουν στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όταν πια τους επέστρεψε τα κλοπιμαία, με τα έγγραφα της εκτίμησης που είχε πραγματοποιήσει, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν έκπληκτοι πως έλειπαν από τα κλοπιμαία πολύτιμα κομμάτια που είχαν αρπάξει από τα θύματα τους οι αδίστακτοι ληστές.

Αμέσως ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα και στην συνέχεια πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του και στο κατάστημα του, κατάσχοντας τα συγκεκριμένα κομμάτια χρυσαφικών, τα οποία άλλωστε είχαν φωτογραφήσει και διέθεταν τις φωτογραφίες στο αρχείο τους.

Αμέσως μετά την σύλληψη του ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες, που κατά καιρούς είχαν χρησιμοποιήσει τον γνωστό κοσμηματοπώλη, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, που εξάρθρωσαν την μεγάλη σπείρα των Ρομά που δρούσε επί 12 χρόνια σε ολόκληρη την Ελλάδα, ρημάζοντας ολόκληρες περιουσίες από τις κλοπές που είχαν πραγματοποιήσει.

Μάλιστα από έναν πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στα εκατοντάδες κλοπιμαία, διαπίστωσαν πως σε αρκετές περιπτώσεις ο γνωστός κοσμηματοπώλης φέρεται να είχε αλλάξει κομμάτια μεγάλης αξίας με “φο μπιζού” ευτελούς αξίας.

Επίσης, φέρεται να είχε βάλει σε εφαρμογή το κόλπο του κυρίως σε χρυσές καδένες, τις οποίες μάλλον κράτησε για τον ίδιο αλλάζοντας το κόσμημα με ψεύτικο, αναγράφοντας στην επίσημη έκθεση εκτίμησης πως πρόκειται για “φο μπιζού” ευτελούς αξίας.

Την Τετάρτη ο γνωστός κοσμηματοπώλης θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή, έπειτα από την ποινική δίωξη που του άσκησε ο Εισαγγελέας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ/ Πηγή φωτογραφιών: astynomia.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις