Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόμβα στο Εφετείο: Τέσσερις οι τρομοκράτες – Καταδρομική επιχείρηση τα ξημερώματα στην καρδιά της Αθήνας

Εφετείο έκρηξη

– Χτύπημα – μήνυμα ενάντια στη Δικαιοσύνη μια ανάσα από τη ΓΑΔΑ
– Με βανάκι πήγαν στο Εφετείο οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν τη βόμβα στο Εφετείο
– “Ομάδα κρούσης” έδρασε τα ξημερώματα στην καρδιά της Αθήνας
– Πως έδρασαν οι τρομοκράτες και πως κατάφεραν με καταδρομική επιχείρηση να πιάσουν στον ύπνο την ΕΛ.ΑΣ.

Με μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση έδρασαν οι τρομοκράτες τα ξημερώματα στο Εφετείο της Αθήνας. Μια ομάδα κρούσης τοποθέτησε τη βόμβα δρώντας κυριολεκτικά κάτω από την μύτη της αστυνομίας σε έναν χώρο που φυλάσσεται επί 24 ώρες και βρίσκεται σχεδόν δίπλα στη ΓΑΔΑ.

Οι αστυνομικοί είδαν στις κάμερες ασφαλείας όλο το σκηνικό. Παράλληλα φαίνεται ότι υπάρχει μαρτυρία ενός από τους φρουρούς του κτηρίου. Οι πληροφορίες λένε για ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο κλειστού τύπου με συρόμενη πόρτα στο πλάι το οποίο σταμάτησε έξω από το Εφετείο.

Στο αυτοκίνητο φαίνεται ότι υπήρχαν τέσσερα άτομα. Δύο στο πίσω μέρος, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Ο συνοδηγός ήταν ο άνδρας που κρατούσε τη βόμβα. Κατέβηκε και σχεδόν ταυτόχρονα κατέβηκε από την συρόμενη πλαϊνή πόρτα ακόμη ένα άτομο.

Ο συνοδηγός ανέβηκε με γρήγορες κινήσεις τις σκάλες και έφτασε ως την είσοδο όπου και τοποθέτησε τη βόμβα. Ο δεύτερος εκτός του βαν είχε στάση επιτήρησης του χώρου και πιθανότατα οπλοφορούσε καλύπτοντας τις κινήσεις του άνδρα που τοποθετούσε τη βόμβα.

Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα ο τρομοκράτης επέστρεψε στο αυτοκίνητο, επιβιβάστηκε μαζί με τον άλλο άνδρα στο βαν το οποίο στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε κινούμενο με κατεύθυνση του Γκύζη.

Το χρονικό

Ήταν 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.12.2017) όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και το zougla.gr. Ήταν το προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Ο άνδρας έδωσε περιθώριο 40 λεπτών την εκραγεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Αμέσως, η αστυνομία κινητοποιήθηκε και η περιοχή εκκενώθηκε. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 03:25 και προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές. Όχι μόνο στο κτίριο του Εφετείου αλλά και σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στην περιοχή.

Οι πρώτες εικόνες

Δείτε τις πρώτες εικόνες λίγο μετά την έκρηξη στο Εφετείο.

Εφετείο βόμβα έκρηξη Εφετείο βόμβα έκρηξη Εφετείο βόμβα έκρηξη

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου, Ειρήνη Μιλή

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις