Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

30 άτομα από τη λίστα Μπόργιανς έτρεξαν στις εφορίες για να πληρώσουν

30 άτομα από τη λίστα Μπόργιανς έτρεξαν στις εφορίες για να πληρώσουν

Υπό το φόβο της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του και του ορατού ενδεχομένου να βρεθούν αντιμέτωποι με τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος δεκάδες καταθέτες της λίστας Μπόργιανς “τρέχουν” στις εφορίες για να υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν μπει στη διαδικασία αυτή περίπου 30 πρόσωπα τα οποία διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς στην τράπεζα UBS. Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι τα πρόσωπα (σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες από τους οικονομικούς εισαγγελείς) δηλώνουν διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Πρόκειται για “υπόπτους” οι οποίοι έχουν λάβει κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Τα πρόσωπα αυτά προτίμησαν αντί να βρεθούν κατηγορούμενοι, να ρυθμίσουν τα οικονομικά ζητήματα που προκύπτουν από την αποκάλυψη των τραπεζικών τους λογαριασμών. Αυτό που πρόκειται να κάουν είναι να υποβάλουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις στις εφορίες που υπάγονται στην οποίες θα περιλαμβάνουν τα ποσά στην τράπεζα UBS που δεν είχαν δηλώσει.

Στη συνέχεια θα πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, βάζοντας με αυτόν τον τρόπο “φρένο” στην ποινική διαδικασία που έχει κινηθεί σε βάρος τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε