Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αμερικανικό “χαστούκι” για την τρομοκρατία στην Ελλάδα

Από την επίθεση με βόμβα στη Βουλή ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Από την επίθεση με βόμβα στη Βουλή ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε βάρος Αμερικανών ή αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Το νέο δελτίο προξενικών και ταξιδιωτικών πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα ανανεώθηκε με προσθήκες στο τμήμα που αφορά την ασφάλεια.

Το νέο δελτίο των Αμερικανών σημειώνει ότι η χώρα μας είναι σημείο εισόδου από το νότο και την ανατολή προς τις χώρες που είναι μέλη της συνθήκης Σένγκεν και διαθέτει μια μακρά ακτογραμμή και πολλά νησιά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα ξένοι τρομοκράτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή, και επισημαίνεται ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες. Οι Αμερικανοί αναφέρονται και στις πρόσφατες επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων και τους τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν, όπως βόμβες μολότοφ, μικρά ή αυτόματα όπλα, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Επίσης σημειώνεται το χτύπημα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον “Επαναστατικό Αγώνα”, όπως και το γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία, άλλες κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές αμερικανικές και ελληνικές επιχειρήσεις, όπως και πρεσβεία των ΗΠΑ, έχουν δεχθεί επιθέσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Παράλληλα στο δελτίο διαπιστώνεται ότι έχει περιοριστεί το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και τις εκρήξεις με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος απωλειών.

Να σημειωθεί ότι το δελτίο χαρακτηρίζει συχνό φαινόμενο τις απεργίες και τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα αν και σημειώνεται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές κινούνται στο πλαίσιο του νόμου χωρίς να παρατηρούνται ακρότητες. Στο σημείο αυτό υπάρχει ειδική αναφορά στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, και στις αναταραχές που ακολούθησαν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε