Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απαράδεκτο! Η ΔΕΗ ενοχλεί μέσω εισπρακτικής ακόμα και μικροσυνταξιούχο ενταγμένη στο “νόμο Κατσέλη” [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μπορεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ, να… ορκίζεται πως η εταιρεία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κατασχέσεις περιουσιών, ότι δεν θα πουλήσει τις οφειλές πελατών σε τράπεζες ή πως δεν θα μεταφερθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, όμως τα δικηγορικά γραφεία που παίζουν το ρόλο εισπρακτικών δημιουργούν ήδη προβλήματα σε οφειλέτες που δεν έχουν να πληρώσουν.

Όπως κατήγγειλε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Τσιφός, δικηγορικό γραφείο που λειτουργεί σαν εισπραχτική εταιρεία για λογαριασμό της ΔΕΗ, τον ενοχλεί για οφειλές της μητέρας του, η σύνταξη της οποίας είναι μετά από απανωτές περικοπές στα 420 ευρώ, έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ είναι ενταγμένη και στο “νόμο Κατσέλη”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι υπάλληλοι του δικηγορικού γραφείου, ξεκινούν ήπια τηλεφωνήματα και έπειτα φτάνουν ακόμα και ως τις απειλές. “Κόφτε το λαιμό σας και βρείτε τα λεφτά, αλλιώς θα σας κάνουμε αγωγή” αναφέρει ότι του είπαν στην τελευταία επικοινωνία ο καταγγέλων. Ο ίδιος, σημειώνει πως “η μητέρα μου έχει απαλλαγεί, να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ σε τράπεζες και εφορίες. Είναι στο νόμο Κατσέλη”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, τόνισε ότι η επιχείρηση προσφεύγει σε ιδιώτη για την είσπραξη των οφειλών καθώς “δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία”. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: “Η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική που διαθέτει ορισμένα στοιχεία που δεν τα έχουμε εμείς. Δηλαδή έχει ένα λογισμικό, εξειδίκευση, εμπειρία, προσωπικό, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει και να υποστηρίξει τις δικές μας υπηρεσίες. Αυτός θα είναι ο σκοπός”.

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο Live News, μπορείτε να ακούσετε τους εκπροσώπους της εισπρακτικής να αρνούνται κατηγορηματικά τις 36 δόσεις που ζητά ο οφειλέτης, ξεκαθαρίζοντας πως η εντολή που έχουν από τη ΔΕΗ, μιλά για 12.

Το έγγραφο της σχετικής “πρόσκλησης” προς τις εισπραχτικές έχει δημοσιευτεί στις 2/9/2014 και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε