Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Απέκλεισαν τη ΔΕΗ για να μην κοπεί το ρεύμα! – Περιπολίες στους δρόμους από πολίτες

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στην περιοχή Τσαλικάκι στο Ηράκλειο έχουν προχωρήσει από το πρωί πολίτες που διαμαρτύρονται για την πρόθεση της εταιρίας να εκδώσει για σήμερα τις πρώτες 400 διακοπές για το Ηράκλειο για λογαριασμούς που αφορούν και απλήρωτο τέλος ακινήτων.

Όπως αναφέρει το Flashnews gια την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη της εισόδου του κτιρίου ώστε να εμποδιστεί η είσοδος των υπαλλήλων αλλά και η παραλαβή των εντολών διακοπής από τους εργολάβους. Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, οι Πολίτες κατά του Χρέους αλλά και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Οι 400 πρώτες εντολές διακοπής που έχουν εκδοθεί αφορούν κυρίως επιχειρήσεις και όχι οικιακούς λογαριασμούς, ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περιπολίες στους δρόμους για να μην κοπεί το ρεύμα

Στο Ηράκλειο ήδη από χθες συστήνονται ανά γειτονιά «ομάδες περιφρούρησης» για άμεση δράση σε περίπτωση εμφάνισης των υπαλλήλων του εργολάβου που αναλαμβάνει τις διακοπές.

Στα Χανιά μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι από σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, περιδιαβαίνουν τις γειτονιές της πόλης και οχι μόνο, προκειμένου να αποτρέψουν συνεργεία της ΔΕΗ η εργολάβους που συνεργάζονται με την επιχείρηση από οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής της ηλεκτροδότησης σε σπίτια ή επιχειρήσεις. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα οργανωθούν και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

“Με κάθε τίμημα θα εμποδίσουμε το κόψιμο του ρεύματος” λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

“Εμείς δεν μπορούμε να πρωτοστατήσουμε σε κατάργηση του νόμου”, είπε ο δντης επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κων. Στεργιώτης

Διαβάστε επίσης:
Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ στα νοικοκυριά που χρωστάνε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε