Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Λιβαδειά: Μονοήμερη εκδρομή σε παραμυθένιο τοπίο

Λιβαδειά: Μονοήμερη εκδρομή σε παραμυθένιο τοπίο

Πάμε μια μονοήμερη εκδρομή στη Λιβαδειά. Όσοι δεν την έχουν επισκεφτεί ποτέ, δεν την έχουν περί πολλού αλλά όσοι έχουν βρεθεί τουλάχιστον μια φορά εκεί, την θεωρούν εκπάγλου καλλονής.

Μόλις 140 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ελικώνα σε υψόμετρο 160 μ., η Λιβαδειά ξαφνιάζει τους επισκέπτες με τις πολλές χάρες της.

Σήμα κατατεθέν της τα υπέροχα, πεντανόστιμα, πεντατρύφερα κρέατα της – από την προβατίνα στα λαχταριστά σουβλάκια, γι’ αυτό και τα τιμούν όλοι οι εκδρομείς.

Το πραγματικό δώρο της Λιβαδειάς όμως, είναι το πανέμορφο φυσικό τοπίο που συνθέτουν ο ποταμός Έρκυνας και οι πηγές της Κρύας. Και η ίδια η πόλη όμως, δεν στερείται ομορφιάς.

Ζωντανή και γεμάτη παλμό διαθέτει και γραφικές γειτονιές με νεοκλασικά κτήρια αλλά και πολύβουη αγορά. Για όποιον θέλει να απολαύσει έναν καφέ ή ποτό, ο πεζόδρομος της Μπουφίδου μέχρι την κεντρική πλατεία είναι μια ιδανική ιδέα για να το κάνει.

Φυσικά, η πιο must από όλες τις στάσεις είναι οι Πηγές της Κρύας, οι οποίες είναι ένα τοπίο σαν απευθείας βγαλμένο από πίνακα ζωγραφικής- αιωνόβια πλατάνια, μικροί καταρράκτες, νερόµυλοι και παραδοσιακά καφενεδάκια.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις