Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Μερικά Σύννεφα 3 Αθήνα Αναλυτικά

Απέρριψε το Εφετείο το αίτημα Πεπόνη για αποχή του από την υπόθεση των CDS

Απέρριψε το Εφετείο το αίτημα Πεπόνη για αποχή του από την υπόθεση των CDS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.04.2012 | 18:14
Πρώτη δημοσίευση: 30.04.2012 | 18:14

Απέρριψε το συμβούλιο Εφετών το αίτημα που υπέβαλε ο Εισαγγελέας Πεπόνης για αποχή του από την υπόθεση των CDS

Απορριπτική είναι η θέση του Συμβουλίου Εφετών στο αίτημα του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για αποχή του από την υπόθεση των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας (CDS).

Με βούλευμά του, το Συμβούλιο κρίνει ότι το αίτημα του εισαγγελέα, που ο κ. Πεπόνης υπέβαλε για λόγους ευθιξίας, με αιτιολογικό ότι ήταν μια από τις δικογραφίες για τις οποίες φέρεται να δέχθηκε παρεμβάσεις, πρέπει να απορριφθεί.

Σκεπτικό των εφετών είναι «ότι ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται».

Για την υπόθεση των CDS διενέργησε προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε πόρισμα ζητώντας να τεθεί στο αρχείο το σκέλος που αφορά τις καταγγελίες περί του Αντρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίστηκε ως στέλεχος εταιρείας, που φαίνεται να αγόρασε ασφάλιστρα κινδύνου για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα.

Η έρευνα του κ. Κορέα συνεχίζεται στο σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας.

Για την υπόθεση είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, τον Απρίλιο του 2010, ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος, στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης και για μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.Η Εισαγγελία Εφετών θα κρίνει αν είναι νόμιμη η συμμετοχή Πεπόνη στην υπόθεση των CDS - Ελλάδα

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook