Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Aπολύσεις στο Δημόσιο ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2010 | 14:13
Πρώτη δημοσίευση: 16.11.2010 | 12:01

- Είπε: "Να φύγουν οι υπεράριθμοι και οι άχρηστοι"
- Ζήτησε αναδιάταξη του Μνημονίου
- "Κοιτάμε την πτώχευση στα μάτια"

“Ναι” ήταν εμμέσως πλην σαφώς η απάντηση του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στην ερώτηση εαν θα πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Σχολίασε πως “ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει υπεράριθμους, παρόλα αυτά έχει χάσει 160.000 υπαλλήλους λόγω της χρεοκοπίας του δημόσιου τομέα. Για αυτούς μόνο κροκοδείλια δάκρυα έχουμε ακούσει από τους επαγγελματίες προστάτες του λαού”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε μάλιστα για υπερτροφικό και πελατειακό κράτος, για ΔΕΚΟ που πρέπει να εξυγιανθούν και άχρηστους όπως τους χαρακτήρισε οργανισμούς, φορείς και θέσεις που πρέπει να καταργηθούν.

Αναφερόμενος πάντως στο μνημόνιο τόνισε ότι χρειάζεται αναδιάταξη: «Κοιτάμε την πτώχευση στα μάτια, είμαστε σε οριακή καμπή της επιχείρησης διάσωσης του τόπου, χρειάζεται αναδιάταξη του Μνημονίου». Τις θέσεις αυτές, μαζί με αναλυτικό υπόμνημα για την αναδιάταξη του Μνημονίου, θα παρουσιάσει ο ΣΕΒ αύριο στις Βρυξέλλες, στον Επίτροπο των Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, μεθαύριο στην κυβέρνηση και την Πέμπτη στους εκπροσώπους της Τρόικας, που βρίσκονται στην Αθήνα.

Τα βασικά σημεία που επισημαίνει ο ΣΕΒ ως προς το Μνημόνιο είναι τρία: πρώτον, ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2010 και το 2011 είναι αμφίβολη έως αδύνατη, ενώ η λήψη πρόσθετων φορολογικών ή εισοδηματικών μέτρων δεν θα έχει αποτέλεσμα και θα διαταράξει επικίνδυνα την κοινωνική σταθερότητα.

Δεύτερον, ότι απαιτείται επιτάχυνση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών και η άμεση λήψη μέτρων προωθούν την εξωστρέφεια και την επιχειρηματικότητα.

Τρίτον, ο περιορισμός του κράτους πρέπει να αποτελεί τον σκληρό πυρήνα των μεταρρυθμίσεων και η απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας τον σκληρό πυρήνα της επιστροφής στην ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανέλαβε ότι αν δεν υπάρξει το αναγκαίο πολιτικό θάρρος ώστε να προχωρήσουμε στην κατάργηση θέσεων του δημοσίου, η προσπάθεια ανόρθωσης θα πέσει στο κενό και με μαθηματική ακρίβεια θα πτωχεύσουμε.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την προώθηση των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, που προϋποθέτουν σύγκρουση με το βαθύ κομματικό κράτος, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η ύφεση και να κινδυνεύουμε να παγιδευτούμε σε φαύλο κύκλο.

Αναφορικά με τις προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους είπε ότι μέχρι να αποκτήσουμε ένα στοιχειώδες κεφάλαιο αξιοπιστίας, υλοποιώντας με συνέπεια αυτά που έχουμε δεσμευθεί να εφαρμόσουμε, κάθε τέτοια συζήτηση είναι άκαιρη.

Τάχθηκε, τέλος, κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας, λέγοντας ότι δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα, τόνισε, ωστόσο, ότι ευθύνη του πολιτικού συστήματος συνολικά είναι να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της στιγμής και να πράξει ότι απαιτείται για να απαλλαγούμε από το φάσμα της χρεοκοπίας.

Το μνημόνιο, κατέληξε, δεν πρέπει να μας διχάζει αλλά να μας ενώνει.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook