Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Απόστολος Βακάκης: Η αγάπη του για την ταχύτητα και η “διάδοχος” του στα Jumbo

Απόστολος Βακάκης: Η αγάπη του για την ταχύτητα και η “διάδοχος” του στα Jumbo

Όσα δεν γνωρίζετε για τον Απόστολο Βοκάκη, τον ιδιοκτήτη των Jumbo, που θρηνεί τον γιο του, Γιώργο, ο οποίος σκοτώθηκε, οδηγώντας μια Πόρσε, στο φοβερό τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Ο Απόστολος Βακάκης γεννήθηκε το 1954 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο πατέρας του, βιομήχανος στην Αίγυπτο, παρήγαγε διογκωμένη πολυστερίνη, που αποτελούσε το βασικό μονωτικό υλικό της εποχής εκείνης για ψυγεία αλλά και για κτίρια. Οι πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο υποχρέωσαν την οικογένεια Βακάκη το 1962 να έρθει στην Ελλάδα. Όμως η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλύτερη ούτε εδώ και έτσι ο Γεώργιος Βακάκης ξενιτεύεται στη γειτονική Ιταλία, όπου πιάνει δουλειά σε μια μικρή οικοτεχνία κατασκευής λούτρινων ζώων και κουκλών.
Τα κοσμήματα που πρόλαβε να πάρει μαζί της, φεύγοντας από την Αίγυπτο, η μητέρα του η Σοφία Βακάκη τα πούλησε στον μεγαλοβιομήχανο της εποχής εκείνης Μποδοσάκη. Αυτό ήταν το πρώτο κεφάλαιο κίνησης για τη δημιουργία της ελληνικής βιομηχανίας παιχνιδιών, της El Greco…

 

 

Η αγάπη του για την ταχύτητα

Παλαιότερα – και από χόμπι – διέθετε τρεις μηχανές μεγάλου κυβισμού, τις οποίες πλέον τις έχει στο πάρκινγκ στο περίφημο σπίτι στην Κηφισιά καθώς πλέον θεωρεί ότι οι ευθύνες του απέναντι στην οικογένεια του και την επιχείρηση δεν του επιτρέπουν να παίρνει προσωπικά ρίσκα. Παρόλα αυτά χρησιμοποιεί τακτικά το ελικόπτερο για να μετακινηθεί στο δίκτυο των 70 καταστημάτων που απλώνεται σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα καταστήματα που έχουν ανοίξει franchise σε Σκόπια, Αλβανία και Κόσοβο).
 

H “διάδοχος” του στα Jumbo

 

Το τιμόνι της εταιρείας φαίνεται πως θα κρατήσει πρώτη, η κόρη του Σοφία, καθώς ήδη ανέλαβε μια θέση ευθύνης στο Δ.Σ. της εισηγμένης, ως Εκτελεστικό Μέλος.
Με την εταιρεία είχε ασχοληθεί και η δεύτερη κόρη Βακάκη, Χριστίνα, στον νευραλγικό τομέα των δημοσίων σχέσεων και στο e-shop, όμως την κέρδισε η αγάπη της για τη μαγειρική και πλέον σπουδάζει σεφ στο Μαϊάμι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε