Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Άθλια τουρκική προπαγάνδα – Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!

Άθλια τουρκική προπαγάνδα – Έλληνες καρκινοπαθείς στην Τουρκία για φάρμακα!

Η κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα να είναι στα χειρότερά της και ο τουρκικός Τύπος το εκμεταλλεύεται στο έπακρο με ένα δημοσίευμα το οποίο χωρίς να παρουσιάζει στοιχεία, υποστηρίζει ότι καρκινοπαθείς από την Ελλάδα αναγκάζονται να επισκεφθούν την Τουρκία προκειμένου να βρουν τα φάρμακα για την θεραπεία τους.

Και είναι πασιφανές ότι πλέον η τουρκική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας έχει βρει έδαφος και σε άλλους τομείς που πονάνε…

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Gazetduvar σύμφωνα με το οποίο ασθενείς από την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και τα νησιά του Αιγαίου αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να βρουν φάρμακα για το καρκίνο.

Το δημοσίευμα δεν άργησε να αναπαράξει και η εφημερίδα Χουριέτ με ακριβώς τα ίδια στοιχεία. Γράφει ότι η κρίση που πλήττει την Ελλάδα από το 2010 έχει πλέον σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Και τα δυο δημοσιεύματα φιλοξενούν δηλώσεις γιατρού από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν κατονομάζεται και δηλώνει στην εφημερίδα: «Γενικά, το πρόβλημα με τον καρκίνο εστιάζεται σε δύο σκευάσματα. Υπό κανονικές συνθήκες, η τιμή τους είναι σε λογικά επίπεδα. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε τα φάρμακα αυτά στην Ελλάδα, γιατί οι εταιρείες δεν τα φέρνουν πια, φοβούμενες ότι το κόστος τους δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ από το Δημόσιο».

«Όμως οι Έλληνες γιατροί καταγγέλλουν ότι πρόβλημα δεν έχουν μόνο οι καρκινοπαθείς. Οι ελλείψεις είναι πολλές, σε πολλά είδη, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Την ίδια ώρα, υπό την πίεση των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές», λέει η Χουριέτ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε