Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυστηρές οδηγίες προς βαθμολογητές: Να είστε αντικειμενικοί!

Αυστηρές οδηγίες προς βαθμολογητές: Να είστε αντικειμενικοί!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.05.2012 | 13:11
Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2012 | 13:11

Σαφείς και αυστηρές οδηγίες στους καθηγητές που θα βαθμολογήσουν τα γραπτά των υποψηφίων στις πανελληδικές εξετάσεις έστειλε το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.esos.gr, στη σχετική οδηγία, τονίζεται ιδιαίτερα ότι είναι απόλυτη ανάγκη ο κάθε βαθμολογητής να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης του. Να μείνει ανεπηρέαστη η κρίση του από τυχόν υποκειμενικά κριτήρια και να διαμορφώνεται με ψυχραιμία, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς εξάρσεις απογοήτευσης ή ενθουσιασμού.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι, τόσο η αυστηρότητα όσο και η επιείκεια απομακρύνουν από την αντικειμενική αξιολόγηση που είναι ο θεμελιώδης στόχος και η πλήρης ενημέρωση του βαθμολογητή στο περιεχόμενο των συγκεκριμένων θεμάτων είναι απαραίτητη, για τη σωστή αποτίμηση της απάντησης, τονίζεται στη σχετική οδηγία.

Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι είναι επιβεβλημένο να μετέχουν όλοι οι βαθμολογητές στην πειραματική βαθμολόγηση γραπτών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ιδιαίτερα προβλήματα βαθμολόγησης ή η ανάγκη διευκρινίσεων από την Κεντρική Επιτροπή, για την όσο το δυνατόν αντικειμενικοποίηση της κρίσης από όλους.

Είναι σαφές και τονίζεται ιδιαίτερα ότι η πειραματική βαθμολόγηση δεν έχει ως στόχο την επίλυση ή ανάδειξη επιστημονικών διαφωνιών, αλλά την ομογενοποίηση της κρίσης μετά από ανταλλαγή προβληματισμών και σύνθεση των απόψεων στο πλαίσιο της φρασεολογίας του οικείου διδακτικού βιβλίου και των επιστημονικών απόψεων που διατυπώνονται σ' αυτό.

Εξάλλου, για πρώτη φορά φέτος, οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι on line, αφού τα βαθμολογικά κέντρα έχουν ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα για την ηλεκτρονική σύνδεσή τους με το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, επιτυγχάνεται να διαπιστώνεται άμεσα η ανάγκη αναβαθμολόγησης των γραπτών, εκεί όπου αυτό απαιτείται, ενώ μειώνεται ο χρόνος για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκίμιο της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ στην πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Tags: ΒΑΣΕΙΣ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο