Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άρχισε η διανομή φυλλαδίων στους πρόσφυγες του Πειραιά: Το λιμάνι θα αδειάσει άμεσα (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Να αποχωρήσουν οικειοθελώς απο το λίμανι του Πειραιά και να μετεγκατασταθούν στα κέντρα φιλοξενίας ανά την επικράτεια καλεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες το Λιμενικό με φυλλάδιο που διένημε στις πύλες Ε1 και Ε2.

Στελέχη του Λιμενικού πέρασαν από τις σκηνές και μοίρασαν το φυλλάδιο που εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας με το οποίο ενημερώνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τα κέντρα φιλοξενίας και τις παροχές που θα βρουν σε αυτά και τους προτρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους, σε όσους τους υπόσχονται το πέρασμα στην Ευρώπη.

Στο φυλλάδιο γίνεται λόγος για τα κλειστά σύνορα, τα οποία καθιστούν αδύνατο το ταξίδι προς άλλες χώρες της ΕΕ με το υπουργείο και το Λιμενικό να συμβουλεύει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία για τα επόμενα βήματά τους.

“Δεν σας συμφέρει να μένετε στον Πειραιά και στην Ειδομένη. Χάνετε χρόνο”, αναφέρει το ένα από τα δέκα σημεία του φυλλαδίου και διαβεβαιώνει οτι στις δομές φιλοξενίας θα βρουν τόσο νομική όσο και οικονομική υποστήριξη προκειμένου ή να μετεγκατασταθούν σε κάποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να τους χορηγηθεί άσυλο απο την ελληνική πολιτεία είτε να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Παράλληλα, τονίζεται πως στα κέντρα φιλοξενίας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν θα είναι υπο κράτηση ούτε θα φυλάσσονται απο τον στρατό.

“Είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε”, αναφέρεται ακόμη σε άλλο σημείο του φυλλαδίου,που κάνει λόγο για “χρυσές σελίδες” στην ιστορία του Πειραιά από τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ η ενημέρωση κλείνει με την ξεκάθαρη αναφορά πως το λιμάνι θα αδειάσει τις επόμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε