Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυτοκίνητα - σκοτώστρες στους ελληνικούς δρόμους

Αυτοκίνητα - σκοτώστρες στους ελληνικούς δρόμους
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 07.08.2011 | 21:59
Πρώτη δημοσίευση: 07.08.2011 | 21:50

Χιλιάδες επικίνδυνα ΙΧ κυκλοφορουν καθημερινά στους δρόμους της χώρας καθώς οι ιδιοκτήτες τους αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης να τα συντηρήσουν ή αναβάλουν τα προγραμματισμένα σέρβις για τουλάχιστον 6 μήνες.

Οπως καταγγέλουν οι μηχανικοί αυτοκινήτων, οι καταναλωτές θεωρούν πλέον πολυτέλεια ένα πλήρες σέρβις που μπορεί να κοστίζει από 200 ευρώ για ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, πόσο μάλλον όταν θα τους ζητηθεί να αντικαταστήσουν ένα σπασμένο αμορτισέρ, ή τα φθαρμένα τακάκια ή ακόμη και τον κατεστραμένο καταλύτη.

Τουλάχιστον το 20% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους δεν έχουν περάσει περιοδικό έλεγχο από τα ΚΤΕΟ γιατί οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν ότι δεν είναι κατάλληλα, άρα και επικίνδυνα για την πρόκληση ατυχήματος, δήλωσε στο newsit ο πρόεδρος των ιδιοκτητων συνεργείων Νομού Αττικής κ. Αναστάσιος Δέδες.Αποτέλεσμα της αδυναμίας των ιδιοκτητών να συντηρήσουν τα αυτοκινητά τους είναι η συμαντική πτωση που παρατηρείται στον κλάδο των συνεργείων. Ο κος Δέδες κάνει λόγο για πτώση την τελευταία διετία που ξεπερνά το 50% και θα οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες μηχανικούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα αυτοκίνητα παρουσιάζουν ζημιά που ξεπερνούν τα 900 με 1000 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των συνεργείων ένα ποσοστό των κατόχων τους που ξεπερνά το 60% δεν προχωρά στην επισκευή τους καθώς αδυνατεί να τα καταβάλει.
Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο