Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Διατηρείται η ρύθμιση των οφειλών του Mega προς την Digea

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέχρι την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας επί της αίτησης που έχουν καταθέσει οι τεχνικοί της ΕΤΙΤΑ προκειμένου να μην υποβαθμιστεί το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού Mega από την Digea διατηρείται το καθεστώς ρύθμισης των οφειλών (προσωρινή διαταγή) που αποφασίστηκε πριν από ένα μήνα με την καταβολή μηνιαίων δόσεων ύψους 40.000 ευρώ.

Σήμερα, συζητήθηκε η αίτηση των τεχνικών ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, και τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΕΣΗΕΑ και η ΕΠΗΕΑ, να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στο Δικαστήριο. Ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης, στην κατάθεσή του χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι εάν υποβαθμιστεί το σήμα του Mega ο σταθμός θα υποστεί μεγάλη ζημία, αφού οι διαφημίσεις που τώρα “μπαίνουν” στο κανάλι, θα σταματήσουν. Και αυτό γιατί για  να δώσουν οι εταιρίες διαφήμιση, το σήμα του σταθμού να πρέπει να είναι άψογο, δηλαδή χωρίς “χιόνι” και με σωστή ποιότητα ήχου.

“Σήμερα η ΤΥΛΕΤΥΠΟΣ ειπράττει, θέλουμε το κανάλι ανοιχτό, γιατί πρέπει να σωθούν θέσεις εργασίας. Υπάρχουν 500 άτομα που περιμένουν να δουν ποια  θα είναι εξέλιξη του μεγάλου καναλιού” είπε ο Γ. Σκεπετζάκης, ενώ από την πλευρά της νομικής εκπροσώπησης της ΕΤΙΤΑ τονίστηκε ότι μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής έχει γίνει ρύθμιση, και οι καταβολές γίνονται κανονικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε στην κατάθεσή του και ο προιστάμενος του διαφημιστικού τμήματος του Mega, τονίζοντας ότι μόλις ενημερώθηκαν οι διαφημιζόμενοι για την επικείμενη υποβάθμιση του σήματος, άρχισαν να επικοινωνούν με τον τηλεοπτικό σταθμό, εμφανώς αναστατωμένοι.

Από την πλευρά της, η μάρτυρας της Digea, υποστήριξε ότι η εταιρία έδειξε μεγάλη ανοχή, καθώς το χρέος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ προς την Digea ήταν πέρσυ τον Απρίλιο στις 500.000 ευρώ, ωστόσο δεν προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης που ήταν το επαχθέστερο μέτρο.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφαση του. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε