Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δημόσιο: Προσλήψεις 6.500 μονίμων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το κλειδί μιας μόνιμης θέσης στο Δημόσιο οι ενδιαφερόμενοι θα το βρουν στο ΑΣΕΠ. Όλοι οι διαγωνισμοί θα γίνουν υπό την εποπτεία του.

Ουσιαστικά ο στόχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι να καλυφθούν πολλά από τα κενά που θα προκύψουν μέσα στο 2017 από τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.

Οι περιορισμοί από την τρόικα ωστόσο κρατάνε τα… νούμερα χαμηλά και έτσι δεν αναμένεται να καλυφθεί παρά το 1/4 των αποχωρήσεων.
Ο δρόμος πάντως με βάση το πλάνο του υπουργείου για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσα στο 2017 έχει ανοίξει και μαζί ανοίγουν και 6.500 θέσεις.
Σύμφωνα με την “Εφημερίδα των Συντακτών” τη μερίδα του λέοντος θα έχει ο χώρος της Υγείας με προσλήψεις 800 γιατρών και 2.300 νοσηλευτών.
Ακολουθεί ο χώρος των ΟΤΑ με 1.500 θέσεις οι οποίες όμως θα καλυφθούν από τους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ παλαιότερων ετών.
30 προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Οικονομικών, 60 στον ΟΚΑΝΑ, άλλες 55 στον Οργανισμό Δήμητρα και 222 στις Υπηρεσίες Ασύλου.
Αυτό που προκύπτει με τα έως τώρα στοιχεία είναι ότι μένει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της Παιδείας όπου οι όποιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μάλλον μετατίθενται για το 2018 και έτσι όλα δείχνουν ότι τα κενά στα σχολεία θα καλυφθούν για ακόμη μια χρονιά με αναπληρωτές.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε