Ελλάδα

Δημόσιο: Της ατιμωρησίας! Ανύπαρκτα πειθαρχικά! Αλωνίζουν οι επίορκοι

Αποκαλυπτικά και αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο. Οι υποθέσεις είναι χιλιάδες και λιμνάζουν αφού οι δημόσιοι λειτουργοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου με αποτέλεσμα χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι να είναι ατιμώρητοι.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι δηλαδή μόνο ηθικό το θέμα αλλά και πρακτικό. Όπως γράφει η Καθημερινή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν 4.351.

Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί, η συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων αποτελεί ευθύνη του κάθε φορέα ο οποίος εποπτεύει και τον ρυθμό των συενδριάσεων. Και έτσι, οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να εργάζονται και να αμοίβονται από το Δημόσιο!

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά επι υπουργίας Κατρούγκαλου ο οποίος με το νόμο του δημιουργούσε κενά με αποτέλεσμα να επιτρέφουν οι ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Λήξη συναγερμού στον Χολαργό: Συνελήφθη ο 57χρονος που πέταξε μολότοφ και ταμπουρώθηκε με βαλλίστρα στο σπίτι του
Εις βάρος του υπήρχε εισαγγελική εντολή για εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική - Η πολυκατοικία εκκενώθηκε ενώ η αστυνομία έκανε έφοδο λίγη ώρα αργότερα
Άνδρες της ΕΚΑΜ ετοιμάζονται για έφοδο στην πολυκατοικία του Χολαργού
Ανανεώθηκε πριν 43 λεπτά
13
Σύμπλεγμα καταιγίδων και κεραυνοί «σφυροκοπούν» τον Θερμαϊκό - «Καμπανάκι» Τσατραφύλλια για 7 περιοχές
Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πέλλας, Κιλκίς και των παράκτιων περιοχών της Θεσσαλίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως νωρίς το απόγευμα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Φάλαινες φυσητήρες εμφανίστηκαν στην Ικαρία: Δείτε τη μοναδική φωτογραφία από τις βουτιές τους
Οι φυσητήρες μπορεί να φτάσουν τα 18 μέτρα και τους 50 τόνους σε βάρος - Το υποβρύχιο φαράγγι στηρίζει μία από τις σημαντικότερες -για τη βιοποικιλότητα- περιοχές της Μεσογείου και πολλά σπουδαία είδη
Φάλαινες 1