Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Διχασμένοι οι αγρότες για την “απόβαση” των τρακτέρ στην Αθήνα

Διχασμένοι οι αγρότες για την “απόβαση” των τρακτέρ στην Αθήνα

Διίστανται οι απόψεις ανάμεσα στους αγρότες για την κινητοποίηση της Παρασκευής (12.02.2016) όταν αναμένεται η… “κάθοδος των μυρίων” τρακτέρ στην Αθήνα. Το μπλόκο των Τεμπών δηλώνει πως δεν θα έρθει στην Αθήνα, ενώ οι αγρότες της Νίκαιας καλούν σε… πανστρατία.

Την ώρα που τα Τέμπη παραμένουν κλειστά μέχρι νεοτέρας ενώ το τελωνείο του Προμαχώνα άνοιξε το βράδυ της Τρίτης (09.02.2016), το αγροτικό κίνημα εμφανίζει σημάδια… διάσπασης με αφορμή και τη συγκέντρωση στην Αθήνα. Όλα αυτά ενώ σήμερα Τετάρτη (10.02.2016) η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με γενικό θέμα: “Γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί”.

Ο Κώστας Τζέλας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε πως οι αγρότες της περιοχής έχουν αποφασίσει να κατέβουν στην Αθήνα και κάλεσε τους αγρότες από όλη τη χώρα να κατέβουν “σε αυτό το τριήμερο συλλαλητήριο για να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω”.

Και ενώ η κυβέρνηση καταστρώνει τα σχέδιά της για το πως θα αποτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα (η Τροχαία ξέρει ποια οχήματα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δίνοντας τον… τόνο), ο κ. Τζέλας τόνισε ότι πρόθεση των αγροτών που θα έρθουν στην Αθήνα είναι να διαδηλώσουν ειρηνικά και όχι να συγκρουστούν.

“Θα κατέβουμε και σαν διαδηλωτές και βέβαια με τρακτέρ. Ειρηνικά θέλουμε να κατέβουμε. Τα τρακτέρ δεν δημιουργούν πρόβλημα. Δεν πάμε για σύγκρουση. Πάμε ειρηνικά. Συμβολικά όμως θα πρέπει να μπουν και κάποια τρακτέρ μέσα στην Αθήνα”, είπε και επανέλαβε ότι για να προσέλθουν οι αγρότες σε διάλογο με την κυβέρνηση “θα πρέπει να πάρουν πίσω το φορολογικό, το ασφαλιστικό και να δοθούν δείγματα όσον αφορά το κόστος της παραγωγής”.

Αντίθετα από τους αγρότες της Νίκαιας, εκείνοι των Τεμπών έχουν αποφασίσει να μην κατεβάσουν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα. “Είναι μια επιλογή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε χωρισμένοι ή διασπασμένοι. Θεωρήσαμε ότι τα τρακτέρ είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο στο μπλόκο των Τεμπών και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που είναι στα υπόλοιπα μπλόκα και πιστεύουμε ότι ο αγώνας από εκεί πρέπει να γίνει, σκληραίνοντας τα μέτρα με επ’ αόριστον κλείσιμο. Την Παρασκευή που γίνεται το συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι περισσότερες υπηρεσίες είναι κλειστές, στη Βουλή θα επικρατεί ησυχία, οπότε ποιον να εμποδίσουμε εκεί στο Σύνταγμα;”, δήλωσε στο Mega ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών.

Δεν απέκλεισε το διάλογο με την κυβέρνηση “κάποια στιγμή σίγουρα πρέπει να έρθουμε” είπε αλλά έθεσε κι εκείνος ως προϋπόθεση να αποσυρθούν τα δυσβάσταχτα μέτρα.

Τα Τέμπη παραμένουν κλειστά από τις 12:00 το μεσημέρι χθες Τρίτη (09.02.2016) και το βράδυ θα υπάρξει νέα γενική συνέλευση για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν ή όχι. Ο κ. Τραγάκης πάντως εκτίμησε ότι δεν θα ανοίξουν μέχρι την Παρασκευή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε