Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δραματική έκκληση της Ένωσης Δικαστών για τη ΓΣ του Σαββάτου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δραματική έκκληση απευθύνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στα μέλη της να δώσουν το “παρών” στην τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, χαρακτηρίζοντας την την κρισιμότερη των τελευταίων ετών.

Παράλληλα, στο κάλεσμα της Ένωσης τονίζεται πως “διακυβεύεται όχι μόνο η ενότητα του Δικαστικού Σώματος, που επιχειρείται να διαρραγεί με τη σύσταση της νέας Αντι-Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τη δημιουργία Δικαστών δύο ταχυτήτων, αλλά και το νόημα και το περιεχόμενο αδιαμφισβήτητων μέχρι σήμερα συνταγματικών διατάξεων”.

Αναλυτικά στο κάλεσμα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται πως 
“Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30΄ στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών, είναι η κρισιμότερη των τελευταίων ετών.

Στις μέρες μας διακυβεύεται όχι μόνο η ενότητα του Δικαστικού Σώματος, που επιχειρείται να διαρραγεί με τη σύσταση της νέας Αντι-Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τη δημιουργία Δικαστών δύο ταχυτήτων, αλλά και το νόημα και το περιεχόμενο αδιαμφισβήτητων μέχρι σήμερα συνταγματικών διατάξεων, με συνέπεια να κινδυνεύει το κύρος και η αξιοπρέπεια του Δικαστικού Σώματος, τόσο απέναντι στο νομικό κόσμο της χώρας, όσο και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η παρουσία σας καθίσταται επιπρόσθετα αναγκαία και επιβεβλημένη στις ιστορικές αυτές στιγμές που διανύουμε ως μοναδική απάντηση στην επιχειρούμενη ακύρωση του διακριτού ρόλου μεταξύ των δικαστικών ενώσεων και της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Δικαιοσύνης”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε